4 eset, amikor szivattyú javításra lehet szükség Debrecenben!

Gazdaság
Egy szivattyú megvásárlása bizony nem pénztárcakímélő művelet, ám mivel rendszerint hosszú évekre terveznek ezzel a szerkezettel a tulajdonosok, megéri a befektetés. Egészen addig így is van ez, amíg nem hibásodik meg a szerkezet és nincs szükség szivattyú javításra Debrecenben. Megmutatjuk most, melyek a leggyakoribb esetek, amelyekkel szakemberhez kell fordulni egy ilyen berendezés kapcsán.

1. Ha megszorult a csapágy

Jellemzően sok pára esetén fordul elő, hogy a csapágy megszorul, a forgórész lassul, az így keletkezett túlzott hő miatt pedig egy idő után tönkremegy a szivattyú. Ha éles, sivító zajt hallunk a szerkezet működése során, az egyértelműen azt jelzi, hogy itt az ideje felkeresni egy szakembert. Ugyanis ha időben észrevesszük a bajt, akkor jó eséllyel elég lesz csak az alkatrész cseréje és nem kell nagyobb költségekbe verni magunkat.

2. Ha elkopik a tengelytömítés

Mivel ez az alkatrészt folyamatosan kopik a használat során, fontos az odafigyelés. Ennek egyik egyértelmű jele, ha csökken a szivattyú teljesítménye vagy súlyosabb esetben elkezd belőle csepegni a víz. Ha időben észrevesszük a bajt, elég egy szimpla alkatrész csere, azonban ha nem, könnyen leéghet a motor is, amelynek cseréje már nem túl költséghatékony.

3. Ha a szivattyúnak nincs semmi baja
Bizony, akkor is szükség van időről időre a karbantartásra, ha hibátlan a szivattyú működése!

Ezért érdemes legalább kétévente szervizbe vinni, hiszen minél bonyolultabb egy készülék, a sok mozgó, forgó alkatrész miatt annál több a meghibásodási lehetőség. Ezt meg lehet előzni a rendszeres ellenőrzéssel, melynek alkalmával a szakemberek megvizsgálják az alkatrészek kopottságát, ellenőrzik a leginkább sérülékeny részeket. Ilyen módon minimális összeg ráfordításával is jelentősen növelhető a szivattyú élettartama.

4. Ha fogalmunk sincs, miért nem működik a szivattyú

Tipikus eset az is, amikor semmilyen előjele nincs a meghibásodásnak, de egyszer csak felmondja a szolgálatot a szerkezet. Ilyenkor nem érdemes egyedül, laikusként nekifogni a megbütykölésnek, hiszen több kárt okozhatunk mint hasznot. Elképzelhető ugyanis, hogy egy egyszerű és gyors művelettel orvosolható a probléma, ám ezt csak szakszerű kezek képesek maradéktalanul megoldani.

Hol van lehetőség szivattyú javítására Debrecenben?

Ha szivattyú szerelésről van karbantartásról van szó, érdemes mindenképpen megbízható szakemberhez fordulni. A Celsius Trade Kft. már 25 éve foglalkozik ilyen szerkezetek javításával és forgalmazásával, vagyis igen komoly szakmai múlttal rendelkeznek. A családi vállalkozás tevékenységi köre mára már igen komoly mértékű, így egyéb berendezések árusításával és szerelésével is foglalkoznak. Vagyis keresve sem találhatunk mindehhez megbízhatóbb helyet Debrecenben, hiszen itt minden kéznél van, amire csak szükség lehet egy ilyen művelet során, legyen az alkatrész vagy kiegészítő felszerelés.

Ide kattintva bővebben is tájékozódhat a szervizzel kapcsolatban – szivattyú javítás Debrecenben!