Zsiros Anna lottósorsolás

A tavalyit meghaladó bevétellel számol idén a Szerencsejáték Zrt.

Gazdaság

A koronavírus hatásai ellenére is magasabb lehet a tavalyinál a Szerencsejáték Zrt. idei árbevétele – mondta a társaság keddi sajtótájékoztatóján Budapesten Czepek Gábor vezérigazgató.

A járvány a tavaszi hónapokban megnehezítette a cég gazdálkodását, hiszen a sportrendezvények elmaradásával a fogadási bevételek is visszaestek. Voltak olyan hetek, amikor 40 százalékkal esett vissza a forgalom. A júniusi elmaradás ugyanakkor már csak 9 százalékos volt, ezt követően pedig a tervezetthez képest többletet értek el – ismertette.

Czepek Gábor hozzátette, hogy a bevételi eredmények az első három hónapban is meghaladták a várakozásokat. A Szerencsejáték Zrt. – mint fogalmazott – hamar túljutott a legnehezebb időszakon, de ehhez gyors és hatékony változtatásokat kellett bevezetnie.

Döntöttek arról, hogy bővítik a játékok online elérhetőségét, és új játékfejlesztéseket vezetnek be, amellyel a digitalizáció, és a fiatalabb közönség felé nyitnak. E-sportokra már most lehet fogadni, míg az online sorsjegy ősszel, a virtuális sportjátékfogadás pedig várhatóan 2021 elején jelenhet meg a kínálatban – közölte a vezérigazgató. Czepek Gábor kiemelte a hálózatvédelmi akcióterv eredményeit is. A Szerencsejáték Zrt. 5 milliárd forintot biztosított az értékesítési pontok fejlesztésére, amelyből az arculati elemek korszerűsítése mellett többek között wifivel, és bankkártyás fizetési eszközzel szerelték föl a partnereket.

A cég az alvállalkozóin keresztül több tízezer ember megélhetését biztosítja, ezért a bevételi céljait nem adhatja föl, költségcsökkentés helyett korszerűsítéssel kell válaszolnia a kihívásokra – indokolta a bevezetett újításokat a vezérigazgató. A Szerencsejáték Zrt. tisztán állami tulajdonú társaság, tulajdonosi jogait 2018 augusztusa óta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter gyakorolja.

Nettó árbevétele 2017-ben több mint 436 milliárd forint, 2018-ban csaknem 491 milliárd forint volt, miközben az adózott eredmény 18,75 milliárd forintról 21,56 milliárd forintra nőtt. A tavalyi beszámoló még nem jelent meg a nyilvános cégadatok között, de már novemberben közölték, hogy a 2019-es nyereség meghaladhatja a 25 milliárd forintot, 530 milliárd forint feletti árbevétel mellett.