Az OTP Nyugdíjpénztár 218 milliárd forintos vagyont kezel

Gazdaság

Tavaly mintegy 1000 új taggal nőtt az OTP Nyugdíjpénztár létszáma, ezzel párhuzamosan az egyéni befizetések összege és aránya is emelkedett 2015-höz képest, így több mint 218 milliárd forintos vagyonnal rendelkeznek – közölte a nyugdíjpénztár az MTI-vel szerdán.
Az OTP Nyugdíjpénztárhoz tavaly csatlakozott mintegy 1000 új öngondoskodóval együtt mára már több mint 220 000 tag veszi igénybe a pénztár szolgáltatásait.

A tagok egy év alatt összesen több mint 11,8 milliárd forintot tettek félre nyugdíjas éveikre. Fontos eredmény, hogy a munkáltatói hozzájárulások összege is emelkedett, tőlük 6,4 milliárd forint érkezett egy év alatt az OTP Nyugdíjpénztárba, ami 3 százalékkal haladta meg a 2015-ös munkáltatói hozzájárulások összegét.

“A tavalyi eredményekből látszik, hogy a magyar lakosság kezdi egyre komolyabban venni az öngondoskodást, tavaly a rendszeres, havi szintű hozzájárulások összege 16 százalékkal emelkedett 2015-höz képest” – idézi a közlemény Nagy Csabát, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját.

A legnagyobb hazai pénztár tavaly mintegy 12 százalékos nettó hozamot ért el a dinamikus portfólióval, amit a fiatalabb, jellemzően magasabb kockázatot vállaló pénztártagok választanak.

A kockázatosabb csomagok közé tartozó növekedési portfólióval több mint 10 százalékos gyarapodást mutatott fel a pénztár, így a hozamoknak és a növekvő befizetéseknek köszönhetően a teljes nyugdíjpénztári vagyon mintegy 19 százalékát kezeli az OTP Nyugdíjpénztár.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.