Csúcson a napi mobilparkolási tranzakciószám

Gazdaság

November első hetében a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben indított mobilparkolási tranzakciók száma meghaladta a napi 100 ezret, a 100 ezer 550 tranzakció a rendszer két és féléves működése óta a legmagasabb érték – közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Az országosan egységes mobilparkolást és elektronikus úton megváltott autópálya-matricát értékesítő Nemzeti Mobilfizetési Rendszer 2014. július 1-jén indult el.

Folyamatos növekedést mutat a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben indított vásárlások száma, a rendszer első két üzleti évében – 18 viszonteladó partnerén keresztül 76 parkolási üzemeltetőnél, 248 parkolózónában több mint 73 millió elektronikus fizetéssel végződött tranzakciót – mobilparkolás, HU-GO viszonylati jegy, e-matrica – bonyolított le.

Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója a közleményben elmondta: a mobilparkolási tranzakciók száma jól mutatja, hogy az innovatív készpénzkímélő fizetési megoldások iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Az elért történelmi csúcs arra is rámutat, hogy a cég által üzemeltetett rendszer jelentősen hozzájárul a korszerű elektronikus és mobilfizetési megoldások magyarországi elterjedéséhez. Az eddig elért eredmények jó alapot teremtenek az újabb innovatív szolgáltatások bevezetésére – tette hozzá.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a nyilvános cégadatok szerint tavaly több mint 11 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 5 milliárd forint után. Adózott eredménye 355 millió forint volt 2015-ben, míg egy évvel ezelőtt 29,2 millió forintot tett ki.