Turisztikai fejlesztésekre pályázik Debrecen

Gazdaság

A város önkormányzata „Négy évszakos turisztikai központ létrehozása a nagyerdei parkerdőben” címmel pályázatot kíván benyújtani a „Gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztése” tárgyú felhívásra. A felhívás célja a gyógyhelyi szolgáltatásokhoz kapcsolódó turisztikai attrakciók kialakítása, a jelenlegi vendégkör bővítése, a megcélzott vendégkör igényeinek magasabb színvonalon való kielégítése, ezzel a hazai és külföldi turista-látogatószám növelése. Az igényelt támogatás összege 1 milliárd forint.

A fejlesztés célja: az Ötholdas Pagony játszótéren négy évszakos turisztikai központ kialakítása tematikus meseparkkal, fogadóközponttal (nettó 200-250 négyzetméter alapterületű, szociális és kulturális igények kiszolgálására alkalmas épület kiállítások és foglalkozások megtartására alkalmas multifunkcionális terekkel, illetve büfé és ajándékbolt kialakításával), játszóeszközök cseréje, sportpályák kialakítása, közösségi kert és gyógynövénykert kialakítása.

Sétány kialakítása a Pallagi útnak a Simonyi út és a Nagyerdei körúti csatlakozásától a II. János Pál pápa térig, majd a II. János Pál pápa tértől a Nagyerdei körút csatlakozásáig tartó szakaszán, érintve az Oláh Gábor utcát.