Csökkenteni kell az állami bürokráciát

Gazdaság

A megyei kereskedelmi és iparkamara székházában rendezett tanácskozás résztvevői a pályázati lehetőségekről és a gazdaságfejlesztés aktuális kérdéseiről kaptak tájékoztatást.A hazai kis- és közepes vállalkozások megerősödéséhez meg kell szerezni a bankszektor bizalmát és le kell építeni az állami bürokráciát. Egyebek mellett ez is elhangzott a KAVOSZ Kelet-magyarországi gazdasági fórumán – tudósít a DebrecenTV.

A fórumon elhangzott: a kkv szektor adja a magyar GDP több mint felét, és ezek a cégek foglalkoztatják a hazai munkavállalók 70 százalékát. A kis- és közepes méretű vállalkozások további fejlődéséhez elengedhetetlenek a pályázati források. Ám ezek megszerzése a bürokrácia miatt azonban még mindig nehézkes.

– A bürokrácia leépítésére tett lépések mindenféleképpen a legfontosabbak. Ezeket a Lázár János vezette miniszterelnökségnek végre kell hajtani, mert a rendszert fel kell puhítani a vállalkozók érdekében – hangsúlyozta  Krisán László, a KAVOSZ Zrt.  vezérigazgatója.

A fórumon Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke Hajdú-Bihar gazdasági lehetőségeit mutatta be. Mint mondta: ehhez nélkülözhetetlen a közlekedési infrastruktúra fejlesztése.

– Látható, hogy a vasútfejlesztés és a közútfejlesztés egyik nyertese lehet a megye, hiszen összességében közel 350 milliárd forint értékű közlekedésfejlesztési projekt fog megvalósulni – mutatott rá Pajna Zoltán.

Pajna Zoltán, a Debrecen-Püspökladány közötti vasúti vonal korszerűsítése mellett a 471-es és a 48-as számú főút felújítását említette példaként.