Újabb elismerésben részesült a British Telecom

Gazdaság

Kelet-Közép-Európa legjobb szolgáltató központjának választották a Budapesten és Debrecenben működő üzleti szolgáltató központot – közölte a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA).

A tájékoztatás szerint a Varsóban megrendezett Central Eastern European Shared Services and Outsourcing Awards 2016 díjátadó gálán a szektor vezető szereplői is megjelentek, a világ 23 országából 129 vállalat képviseltette magát. A nemzetközi zsűri által kiválasztott díjazottak közül a BT Regionális Szolgáltató Központja nyerte el a Kelet-Közép-Európa legjobb szolgáltató központja díjat.

A közlemény ismerteti: a BT Regionális Szolgáltató Központja 2007-ben három funkcióval kezdte meg működését hazánkban, jelenleg már több mint 50 különböző feladatkörben, 18 idegen nyelven, 1800 alkalmazottal, 3000-nél is több nemzetközi ügyfelet támogat. A szolgáltatási területek közé tartozik többek között az ügyfélmenedzsment, a pénzügyi szolgáltatások, a hálózati és IT-megoldások, valamint a különböző üzleti támogató szolgáltatások.

Az SSC-szektor (Szolgáltatóközpont – Shared Services Center) egyre növekvő magyarországi jelentősége a HIPA által kezelt beruházási projektekben is megmutatkozik: 2015-ben 67 pozitív befektetési döntés közül 12 az SSC szektorból került ki, ezzel az ágazat a második helyen végzett a járműipar után. Az újonnan létrehozott munkahelyek számát tekintve az SSC-szektor 17 százalékos részaránnyal, több mint 2200 új munkahellyel szintén a 2. helyet foglalta el.

A HIPA adatbázisa szerint jelenleg közel 90 vállalat több mint 100 aktív szolgáltató központtal rendelkezik hazánkban, összesen mintegy 37 000 munkavállalót foglalkoztatva. A több mint két évtizedes tapasztalatoknak köszönhetően Magyarország mára érett, jól bevált lokációnak számít, ahová a projektek többsége Nyugat-Európából és az USA-ból érkezik – írták.