Villamosvonal épülhet Hajdúszoboszlón

Gazdaság

Többek közt villamosvonalat és gyártóüzemet is megvalósíthatnak Hajdúszoboszlón. Egyebek mellett erről beszélt Holoda Attila alpolgármester, az 1-es körzet képviselője a csütörtökön tartott lakossági fórumán.

A fórum elején ismertette az elmúlt 1 évben megvalósult projekteket, mint például a felújításokat, játszótereket, aszfaltburkolatokat. Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a város továbbra is a visszafogott gazdálkodást tartja szem előtt.

Többször felrótták a jelenlegi városvezetésnek, hogy nincs hosszú távú célkitűzésük (a kommunikáció hiányos, így korábban szerkesztőségünket nem tájékoztatták hosszú távú terveiket illetően).

Holoda Attila, alpolgármester elmondta, az Összefogás büszke arra, hogy utakat és játszótereket újítottak fel (melyek alapvetően feladatai egy önkormányzatnak), napkollektorokkal látták el az egészségház és az önkormányzat épületét, energetikailag korszerűsítették (pályázati pénzből). Ezen kívül megújult a művelődési központ, melyet igyekszenek megtölteni tartalommal (több-kevesebb sikerrel). Hozzátette, ilyen mértékű felújítások évtizedek óta nem történtek városunkban.

Az alpolgármester kilátásba helyezte, hogy szeretnének egy villamos vonalat kiépíteni Hajdúszoboszlón, mely a fürdőtől a városközpontig vezetne, ezzel elősegítve a turisták városközpontba jutását.  Arról, hogy ez mikor és hogyan valósulna meg, további információt nem közölt.

szoboszlosound.hu