Vállalatvezetők kerültek be a Debreceni Egyetem konzisztóriumába

Egyetem Gazdaság

Februártól megalakulnak a konzisztóriumok a felsőoktatási intézményekben – jelentette be Palkovics László felsőoktatási államtitkár Budapesten, a Magyar Rektori Konferenciával (MRK) tartott sajtótájékoztatón.

Palkovics László elmondta: a testületek előzetes egyetértése szükséges az intézményfejlesztési tervek, az éves költségvetés, a vagyongazdálkodási terv elfogadásához.

A konzisztórium tagja a rektor és a kancellár, három tagot pedig az oktatásért felelős miniszter delegál az intézmény gazdasági-társadalmi környezete, az intézmény és a hallgatói önkormányzat javaslatára. A tagok megbízatása öt évre szól, újraválaszthatók és társadalmi munkában végzik a tevékenységüket.

Palkovics László jelezte: az intézményi jelöléseket 95 százalékban a miniszter elfogadta, és nagyon nagy arányban a hallgatói jelöléseket is jóváhagyta.

A Debreceni Egyetem konzisztóriumába Szabó Miklósa, a Tranzit-Ker Zrt. vezérigazgatója, Kotosmann Zoltán, a Heliker Invest Zrt. vezérigazgatója és Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. igazgatója.