Közel 23 millióért vesz két VW Passatot a debreceni önkormányzat

Gazdaság

Két hétéves Volkswagent cserél azonos típusú, új autókra a városvezetés.

A Közbeszerzési Értesítő szerint az autókat a Debreceni Autóház Zrt. szállítja majd azzal, hogy beszámítanak két 2008-as évjáratú Volkswagen Passatot az adásvételbe. A végősszeg így 22 millió 745 ezer forintra rúg majd.

A beszerzendő új gépjárművek:

  • 1 db 2015-ben gyártott, új, forgalomba még nem helyezett Volkswagen Passat High BMT 2.0TDI SCR DSG4 Motion 4 ajtós személygépjármű, vagy azzal egyenértékű személygépkocsi beszerzése és garanciális szervízelése,
  • 1 db 2015-ben gyártott, új, forgalomba még nem helyezett Volkswagen Passat Comfortline BMT 1,8 TSI DSG 4 ajtós, személygépjármű vagy azzal egyenértékű személygépkocsi beszerzése és garanciális szervízelése.

A beszámítandó gépjárművek típusai:

  • 2 db 2008-ban gyártott Volkswagen Passat Comfortline 2.0 FSI Turbo 4-ajtós személygépjármű. A műszaki specifikációját az ajánlati dokumentáció tartalmazza.

“Túl olcsón számítják be a két kiöregedett gépkocsit”

Az egyik parlamenti párt debreceni frakciója szerint az ügylet meglehetősen gyanús, hiszen a két 2008-as gyártású Volkswagen Passat Comfortline 2.0 FSI Turbo típusú járművet bruttó 1,3 millió, illetve kereken egymillió forintos értéken számította be a közbeszerzésen nyertes Debrecen Autóház Zrt. Hasonló típusú járműveket a magyar használtautó-piacon 2,5 millió forint körül lehet megvásárolni – olvasható a közleményben.

A párt képviselői arra is rámutattak, hogy a szerződést 2015. július 31-én írták alá, tehát pontosan egy héttel az után, hogy Debrecen közgyűlése megszavazta 134 millió forint kártérítés kifizetését Antal Péternek a MODEM-ből eltűnt két festmény miatt.