Szijjártó: mindent meg kell tenni, hogy megvalósuljon Paks 2

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a kormány a következő négy évben is elkötelezetten fog dolgozni Magyarország energiabiztonságának garantálásáért. A miniszter, akit újra jelöltek a tisztségre, erről az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának ülésén beszélt szerdán.

“Ennyit drágultak Orbánéknak köszönhetően egy év alatt az alapvető élelmiszerek” – bemutatja egy debreceni képviselő

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet arra, hogy szinte nincs olyan élelmiszer, amelyet ne érintene az elképesztő ütemű árdrágulás.

Mezőgazdaság, traktor

Végéhez közelednek a tavaszi mezőgazdasági munkák

Az április második felében és május első napjaiban tapasztalható időjárási körülmények összességében lehetővé tették a tavaszi szántóföldi munkák sikeres elvégzését az országban, a tavaszi vetésterületek emelkedése további bizakodásra adhat okot az idei évben – közölte az Agrárminisztérium vasárnap az MTI-vel.

Még hat napig ajánlhatóak fel az egy százalékok az adóból

Eddig már több mint 875 ezer egy százalékos nyilatkozat érkezett elektronikusan az adóhivatalhoz. Május 20-ig még van idő, addig az egyházaknak, a Nemzeti Tehetség Programnak és a civil szervezeteknek összességében mintegy 50 milliárd forint ajánlható fel – tájékoztatta Tállai András az MTI-t.

Hústermékek húspultban

Megmagyarázták, miért érezzük dupla akkorának az inflációt, mint amennyi a hivatalos adat

A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint a lakosság 22 százalékos áremelkedést érzékelt, szemben a hivatalos, 9,5 százalékos áprilisi inflációs adattal, ami részben statisztikai okokra, részben azonban a megfigyelési módszertanra vezethető vissza – közölte ezer háztartás körében végzett, reprezentatív felmérése eredményeit a kutatóintézet az MTI-vel.