Tőkeprogramot indít a kormány

Tőkeprogramot indít a kormány, meglepetések várnak a gazdaság szereplőire

A kormány egy tőkeprogram indítását tervezi annak érdekében, hogy a vállalatok megfelelő mennyiségű forrással rendelkezzenek, legyen szó akár forgóeszközökről, akár az elhalasztott beruházások megvalósulásáról – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Joint Venture Szövetség (JVSZ) vállalatokat díjazó ünnepségén szombaton Budapesten.

Távfűtés

Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek

Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv.

Hernádi Zsolt és Gulyás Gergely a Kormányinfón

Horvátország kifizeti a Mol Nyrt.-nek a nemzetközi választottbíróság által meghatározott összeget

Horvátország az elkövetkező időszakban kifizeti a Mol Nyrt.-nek a nemzetközi választottbíróság által meghatározott 235 millió dollárt, a kormány már elkülönítette az összeget a költségvetésben – mondta Davor Filipovic horvát gazdasági miniszter a horvát közszolgálati televízió szerda esti híradójában.

Electrolux Nyíregyháza

Leállítja a termelést a nyíregyházi Electrolux hűtőszekrénygyára, 650 ember veszíti el az állását

Az Electrolux a megváltozott üzleti környezetre és alacsony keresletre hivatkozva 2024. januártól nem folytatja tovább a szabadonálló hűtőszekrények gyártását a 650 dolgozót foglalkoztató nyíregyházi gyárában – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

25 százalék fölé is benéz az infláció januárban – a gazdaságfejlesztési miniszter bizakodik

2023-ban 1,5 százalékkal, jövőre pedig 4 százalék fölött nőhet a magyar  gazdaság – adta közre a gazdaságfejlesztési miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Arról is szó esett, hogy az eredmények be fognak érni, a következő hónapokban látni lehet majd, hogy az infláció csökken, a gazdaság pedig elkerüli a recessziót.

Spórolás, avagy hogyan gazdálkodjunk okosan

Sokféle fogadalmat teszünk az új évre. Próbáljuk ki a pénzzel és a háztartásunk költségvetésével kapcsolatban is. A jövőtől való aggódás, valamint a pénz alacsonyabb értéke, megtakarításra kényszeríti az embereket. Emiatt csak a legfontosabb dolgokra költenek a boltokban, és csökkentik a megélhetési költségeket. A jólét és a családi költségvetés nem mindig van egy lapon. A családi […]