Mit főzzek ma?

Gasztro

Szilveszter után ne bonyolítsuk túl a vacsorát. Legyen könnyen elkészíthető és nem túl megterhelő.

Recept a mai napra:

Rizssaláta tonhallal

Hozzávalók:

  • 120 g rizs
  • 100 g tonhal, vagy bármilyen fehér húsú, szálkamentes hal
  • 0,5 dl ecet
  • 1 dl olaj
  • 10 g cukor
  • 50 g paradicsom
  • 50 g zöldpaprika
  • 15 g kapribogyó
  • 50 g gomba
  • 1/2 fej fejessaláta
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

A rizst sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, kihűtjük. A halat megsózzuk, és kevés folyadékban megpároljuk, kihűtjük, majd apróbb darabokra törjük. A gombát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, és szintén kevés sós vízben megpároljuk, leszűrjük. A paradicsomot pár másodpercre forró vízbe dobjuk, majd lehúzzuk a héját, belső magrészét kivájjuk, és a paprikával együtt apró kockákra vágjuk. A kapribogyót és a petrezselyemzöldet finomra szeljük. Amíg a rizs és a hal párolódik, ecetes-olajos öntetet készítünk, hozzákeverjük a zöldpetrezselymet, a kapribogyót, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a gombát, majd a megfőtt és kihűtött rizst, majd legvégül a párolt halat. Legalább három órán át hűtőszekrényben tartjuk. Tálaláskor az üvegtányérra salátalevelet teszünk, erre halmozzuk az összekevert anyagokat, petrezselyemmel díszítjük.