Munkaerő-piaci együttműködést alakítanak ki

Gasztro

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megjelent „Helyi foglalkoztatási együttműködések a megyei jogú város területén és várostérségben” tárgyú felhívásra Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatallal konzorciumban 2016. március 31-én támogatási kérelmet nyújtott be.
A Magyar Államkincstár Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága az önkormányzat támogatási kérelmét 3.615.000.000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte. Ebből az önkormányzat önrésze 452.000.000 Ft, míg a polgármesteri hivatal 54.000.000 Ft járul hozzá.

A konzorcium az azt létrehozó, és a közgyűlés által már jóváhagyott „Konzorciumi
Együttműködési Megállapodás a Támogatási kérelem benyújtására” című dokumentum aláírásával már létrejött.

A közgyűlés döntése alapján Debrecen önkormányzata konzorciumi együttműködési megállapodást köt a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatallal és Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával a „Munkaerő-piaci együttműködés kialakítása és megvalósítása Debrecenben” című projekt megvalósítására. A döntés értelmében felkéri az önkormányzat az EDC Debrecen Nonprofit Kft. ügyvezetőjét a konzorciumi együttműködési megállapodás, a támogatási szerződés és a hozzá kapcsolódó jognyilatkozatok és dokumentumok elkészítésére és benyújtására.