Gasztronómiai programok Debrecenben

Gasztro

Júniusi ajánló.

június 10. 10.00 – 17.00 Elfeledett Ételek- Elfeledett Ízek

Helyszín: DMK Kismacsi Közösségi Háza (Debrecen-Kismacs, Napraforgó u. 16., Tel.: 52/716-698, 30/5660-252)

 

június 10. 14.00 – 16.00 Szalonnasütés – A Homokkerti Nyugdíjas Klub Évadzáró Rendezvénye

Helyszín: DMK Homokkerti Közösségi Háza (Szabó Kálmán u. 68., Tel.: 52/535-166)

 

június 12. 19.00 Holdvölgy Borkóstoló

A Holdvölgy Pincészet borait Gincsai Tamás főborász mutatja be!

A Holdvölgy Borászat 25 hektáron gazdálkodik. Birtokunk Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 20 parcelláján terül el. Az érlelő pince összesen 1,8 km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XVI. században elkezdték megépíteni. Ezek együtt biztosítják a hátteret és lehetőséget a Holdvölgy Borászat céljainak eléréséhez. A borászat megalapításának kezdete egy születésnapi ajándékhoz kapcsolódik. Az egy hektáros szőlőterületből 2006-ra 25 hektáros birtok lett. Fejlődésének fő mozgatórugója egy kiváló borászat megalapításának víziója volt. A Holdvölgy birtokon borász és szőlész szoros együttműködésben dolgozik a kitűzött célok elérése érdekében. Csak kiváló szőlőbogyókból lehet elkészíteni a magas szintű elvárásoknak megfelelő bort. Mindehhez elengedhetetlen a megfelelő szőlészeti szakmai és technikai háttér, parcelláink egységesen egészséges képe illetve a szőlész és borász szoros együttműködése.

A bemutatásra kerülő borok:

– Hold And Hollo Dry 2007

– Holdvölgy Vision Birtokbor 2013

– Holdvölgy Expression Hárslevelű Becsek 2009

– Holdvölgy Exaltation Sárgamuskotály késői szüret 2011

– Holdvölgy Eloquence Szamorodni 2007

A borok mellé természetesen kóstoló falatokat és szódavizet is biztosítunk!

Helyszín: Platán Hotel (Somlyai u. 10., Tel.: 52/537-700)

 

június 13 – 14. 13. Debreceni Pulykanapok

Helyszín: Kossuth tér (Tel.: 52/502-220)

 

június 17. 14.00 – 17.00 „Van Nekünk Mit Sütni, Főzni…”- Régi Étkek – Régi Ízek Bemutatása

Együttműködő partner: Hajnalcsillag Nyugdíjas Klub

Helyszín: DMK Nagymacsi Közösségi Háza (Debrecen-Nagymacs, Kastélykert u. 39., Tel.: 52/217-171, 30/5660-252)

 

június 27. 18.00 4 Évszak 4 Sztár Chef-Nyár

Élményvacsora a Hotel Lycium**** Átrium éttermében

Sztárchef: Bereznay Tamás

Menü:

Lazac rilette, capri-olíva vinegrette, házikenyér

Hideg tökfőzelék, szarvasgomba, fürjtojás

Parajkrém leves, marinált polip

Tőkehal, sárgarépa, karfiol, citrom, saláta

Parmezános nyúl mousse, rántott nyúlcomb, nyúlgerinc, rizottó, zöldspárga

Kecsketej creme brulé, tárkonyos eper

Előzetes asztalfoglalás szükséges!

Helyszín: Hotel Lycium (Hunyadi u. 1-3., Tel.: 52/506-600)

 

A rendezvényszervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

 

A programokról bővebb tájékoztatás a Tourinform irodában kérhető.

4024 Debrecen, Piac u. 20.

Tel.: 52/412-250

E-mail: debrecen@tourinform.hu

www.iranydebrecen.hu

facebook.com/iranydebrecen