“A koronavírus egy perc alatt legyőzhető!” – Fiatal tudósok körképe

Európa

Fiatal, Szlovákiában élő tudósok, orvostanhallgatók és természettudományi irányzatú egyetemi hallgatók egy csoportja összegyűjtötte a legfontosabb információkat a koronavírusról – írja a korkep.sk.

Egyetlen dokumentumot, olvasmányt hoztak létre- a legfontosabb, és tudományosan bizonyított tényekről, laikusok számára is érthető nyelven. Tartalmaz mindent, amiról a tudósok az utóbbi napokban beszélnek, egyben olyan információkat osztanak meg, amelyek mindannyiunknak segíthetnek.

Olyan fontos információkat szedtek össze, mint például:

A koronavírus ellen a legegyszerűbben úgy védekezhetünk, hogy otthon maradunk.

Hogy valaki megfertőződik-e, vagy sem, az VALÓSZÍNŰSÉG kérdése. A jelenlegi INTÉZKEDÉSEK ezt a valószínűséget CSÖKKENTIK. A legbiztonságosabb OTTHON MARADNI és alaposan KITISZTÍTANI A HÁZTARTÁST.

Zárt térben a koronavírus 3 órán át is képes a levegőben maradni

A koronavírus a ruhákra tapadva akár 9 napig is fertőzőképes. De 1 perc alatt elpusztítható.

Hazaérkezve vegye úgy, hogy kontaminált /szennyezett/ lett, ezért mossa ki felső ruházatát!   A legbiztonságosabb otthon maradni. Azonban, ha mégis el kell mennünk otthonról, visszaérkezve bonyolódik a helyzetünk. A beérkezett, vagy hazavitt áru/csomag is szennyezett lehet. Az előző esetekből tudjuk, hogy a fertőzés legtöbbször akkor történik, amikor a fertőzöttekkel azonos levegőt lélegzünk be. A levegő zárt területen történő keringése a fertőzés veszélyét növeli. Ezért HORDJUNK MINDIG SZÁJMASZKOT tömegközlekedésnél, bevásárlásnál, kórházban vagy liftben. A SZÁJMASZK JELENTŐSEN CSÖKKENTI A FERTŐZÉS KOCKÁZATÁT!