Legalább 12-en meghaltak egy szlovákiai buszbalesetben

Európa

Legalább 12 ember halálát okozó buszbaleset történt szerdán a szlovákiai Nyitragerencsér közelében, a sérültek száma 17 – jelentette hivatalos közlésekre hivatkozva a szlovák média.

A tragikus kimenetelű balesetben teherautóval ütközött egy többségében iskolásokat szállító távolsági autóbusz, amely az ütközés következtében az árokba szaladt és felborult. A balesetet az első vizsgálatok szerint az okozta, hogy a dombról lefelé haladó, vélhetően túlterhelt teherautó irányíthatatlanná vált és nekiütközött a szemben haladó autóbusznak.

A tragédiának eddig 12 halottja van, közülük négy kiskorú gyermek, a sérültek száma 17, közülük hárman válságos állapotban vannak – közölte Denisa Saková szlovák belügyminiszter, aki a helyszínen nyilatkozott a sajtónak.

A sérültek állapotára, valamint arra való tekintettel, hogy még a roncsok alatt is lehetnek további emberek, hivatalos források egyelőre nem zárták ki annak lehetőségét, hogy az áldozatok száma tovább emelkedhet.

A helyszínen, ahová a baleset után többtucat tűzoltó és több mentőhelikopter is érkezett, még mindig zajlik a mentés és a helyszínelés. A kimentett sérülteket a közeli – nyitrai, érsekújvári, tapolcsányi és lévai kórházakba szállították.

A szerencsétlenség hírére megszakította ciprusi látogatását és azonnal hazautazott Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök. A tragédia az ország eddigi történetének legtöbb áldozatot követelő buszbalesete lehet.