Pogány Emese

Állásbörze lesz szerdán a Debreceni Egyetemen

Egyetem

A régió legnagyobb állásbörzéjén csaknem 800 négyzetméteren várja a látogatókat április 17-én, szerdán a Debreceni Egyetem.

A rendezvény kínálata idén is kiemelkedő, nem csak pozíciókat, állásokat találhatnak a hallgatók a Főépületben felállított standoknál, hanem szakmai gyakorlati helyeket, önkéntes munka-lehetőségeket és külföldi ösztöndíjakat is – írja a hirek.unideb.hu.

Bartha Elek oktatási rektorhelyettes elmondta, hogy mivel a Debreceni Egyetem képzési kínálata a legszélesebb az országban, ehhez igazodnak azok a munkáltatók, akik jelen vannak az állásbörzéken. Az esemény segíti az az intézmény hallgatóit abban, hogy a lehető legoptimálisabban hasznosítsák a megszerzett tudást, ez egyúttal emeli a diplomájuk értékét is.

Mivel mintegy kétezer hallgató érkezik az állásbörzékre, a cégek is válogathatnak az egyetemről kikerülő, magasan képzett szakemberek között

– emelte ki Bartha Elek.

A standoknál elérhető vállalatok között olyanok is megtalálhatók, akik az évek folyamán egyre nagyobb helyet bérelnek azért, hogy még több munkatársat hozhassanak magukkal a börzére. A résztvevő cégek mintegy nyolcvan százaléka régóta és rendszeresen jelen van a rendezvényen. Természetesen a szervezők folyamatosan figyelemmel kísérik az aktuális helyzetet, így a városba vagy a régióba betelepülő új cégeket is felkeresik és felajánlják nekik a megjelenési lehetőséget.

Eddig a műszaki és informatikai terület volt domináns, de éppen az új vállalatok jelenléte miatt már minden képzési területen tanuló hallgató találhat magának jó állást. A Debrecenben az utóbbi években történt fejlődés egyértelműen garantálja, hogy a betelepülő cégeknek mindenféle diplomás szakemberre szükségük van

– mondta Pogány Emese, a Debreceni Egyetem Hallgatói Karrierközpontjának vezetője. Szeretnék, ha a hallgatók minél intenzívebben végeznék szakmai gyakorlataikat is a tanulmányaik során a vállalatoknál. Úgy véli, minél hamarabb irányt tudnak mutatni a fiataloknak, annál sikeresebbek lehetnek a munkaerőpiacon.

A tavaszi Állásbörze és Karriernap április 17-én, szerdán 9-től 16 óráig várja a látogatókat a Főépületben.

Debrecen ad otthont az 51. Medikus Kupának