Sportönkéntesek jelentkezését várják Debrecenben

Sportönkéntesek jelentkezését várják Debrecenben

Egyetem

Önkéntesek jelentkezését várja az Európai Egyetemi Játékok helyi szervezőbizottsága az EUG debreceni versenyeinek lebonyolításához.

A kontinens legnagyobb multisporteseményét július 12-24. között rendezik 17 sportágban Miskolcon és a cívisvárosban.

Debrecen a 3×3 kosárlabda, a labdarúgás, a futsal, a kézilabda, a strandkézilabda, az asztalitenisz és a tollaslabda versenyeknek ad otthont. Körülbelül 3000 sportoló részvételére számítanak a cívisvárosban, a sikeres lebonyolításhoz pedig elengedhetetlen az önkéntes segítők közreműködése. Debrecen és Miskolc esetében is 500-500 önkéntest várnak – olvasható a hirek.unideb.hu-n.

A rendezvény kiemelkedően jó lehetőséget biztosít majd arra, hogy nemzetközi környezetben szerezzenek tapasztalatot és tovább mélyítsék idegennyelv tudásukat.

A Debreceni Egyetemnek van egy meglévő önkéntes bázisa, akikre mindig számíthatnak a nagy világversenyeket szervező szakemberek – mondta a helyi szervezőbizottság egyik önkénteskoordinátora, Rácz Eszter, aki azt is hozzátette, várják a középiskolásokat is, akik ezen az eseményen is teljesíthetik a közösségi szolgálatukat.

A szervezői tapasztalatok szerint a csapatkísérés és a versenypályáknál való segítés a legnépszerűbb az önkéntesek körében. Előbbi azért, mert a kísért együttes életébe végig belelátnak a fiatalok és jó barátságok is születhetnek a versenyzőkkel, utóbbi pedig azért, mert a versenypályánál végig tudják nézni, szurkolni a meccseket.

Emellett még számos területen (média, infópult stb.) várják a jelentkezőket. Speciális szaktudás csak az egészségügyi területnél elvárás az EUG önkénteseinek, de a lényeg, hogy egy jó jelölt lelkes, segítőkész és jól beszél valamilyen idegen nyelvet, elsősorban az angolt.

A szervezők április végéig várják a hazai és nemzetközi önkéntes segítők jelentkezését a júliusi Európai Egyetemi Játékokra. A csatlakozni vágyók az EUG2024 hivatalos weboldalán regisztrálhatnak.