METU-s hallgató nyerte a Graphis Talent díjat

Egyetem

Habony Ágota, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Tervezőgrafika BA szakos végzős hallgatója nyerte meg a Gold Award in the Graphis New Talent 2024 díjat. 

A new york-i székhelyű Graphis kiadó Graphis Awards rangos díjátadóján minden évben a világ minden tájáról érkező kreatív kiválóságokat díjazzák a design, a reklám, a fotográfia és az illusztráció területén, a legkiemelkedőbb munkákat pedig honlapjukon és egy éves kiadványban is közzéteszik. 

2024-ben a Graphis a New Talent kategória Gold Award díjával a Metropolitan Egyetem hallgatója, Habonya Ágottermészetes alapanyagokból készült illóolaj projektjét jutalmazta. 

Ágota csomagolásának egyediségét a falevelekből készült papíralapanyag adja, amelyet több anyagkísérlet után véglegesített. Ragasztásmentes technológiára épülő doboza igazi avarillatot áraszt. Az illóolaj üvegcséjének címkéje is önzáródó. Munkájának minden részlete, teljes mértékben figyelembe veszi az ökológiai szempontokat. 

A koncepció és a tervek kurzusfeladatként készültek a Papír és Csomagolóipari ismeretek és gyakorlat keretein belül. 2022 őszén, a kurzust megelőzően a METU hallgatói a Projekthét keretében papírmerítéssel kísérleteztek, és különböző természetes alapanyagokat vegyítve készítettek saját alapanyagokat. Ezeket felhasználva, koncepcióba építve egyedi termékcsomagolásokat hoztak létre. 

Habony Ágota díjnyertes projektje Tóth Judit oktatónk segítő és támogató mentorálásával készült.  

Metropolitan Egyetem Facebook oldal