Hallgatói innovációs ötletversenyt hirdet az NKE

Egyetem

NKE Ideathon 2024 címmel idén is megrendezi hallgatói innovációs ötletversenyét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Innovációs és Technológiai Osztálya (ITO). A verseny célja, hogy a hallgatók elmélyüljenek az aktuális társadalmi-gazdasági-ipari kérdésekben, továbbá ötleteikkel hozzájáruljanak a felmerülő problémák megoldásához.

Az NKE Ideathon 2024-re bármely hazai egyetem hallgatói jelentkezhetnek, 2-5 fős csapatokban. Legalább egy csapattagnak azonban NKE-s hallgatónak kell lennie. Az ötletverseny lehetséges témakörei: államigazgatás; honvédelem, hadtudomány; rendészettudomány; víztudomány, környezetvédelem; illetve egyéb, szabadon választott téma.

A megmérettetés két fordulóból áll, az elsőben a feladat egy konkrét probléma kifejtése, valamint a problémára adott megoldás bemutatása. Ebben a szakaszban a csapatoknak rövid összefoglalót kell készíteniük az ötletükről. A jelentkezők közül a hat legjobb csapat juthat a döntőbe. A második fordulóban a versenyzőknek onepagert (egyoldalas összefoglalót) és prezentációt kell kidolgozniuk, utóbbit az áprilisi döntőn adják majd elő.

Jelentkezési határidő: 2024. március 31.

Bővebb információk a versenyről és a rövid összefoglalókra vonatkozó szakmai-tartalmi szempontok IDE kattintva olvashatók.

NKE