Jancsó Miklós kollégium Szeged. Fotó: Bobkó Anna, SZTE

Újabb kollégium újul meg a közeljövőben Szegeden

Egyetem

Ahogyan arról a Szegedi Nap is beszámolt, a Szegedi Tudományegyetem Madzsar József Kollégiumát és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Szegedi Márton Áron Szakkollégiumot is felújítják a közeljövőben Szegeden, emellett, mint az kiderült, bővíti kollégiumi férőhelyeinek számát a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar is – írta meg a magyarepitok.hu.

Az id. Jancsó Miklós Kollégium fejlesztésével összesen 240 hallgató juthat tanulmányai ideje alatt szálláshoz. A felújításra minden bizonnyal két szakaszban kerül sor. A kivitelezőnek az építkezést megelőzően azonban le kell bontani a Liliom utcai utcafronton álló kétszintes és a telek középső részén álló földszintes épületeket.

A magyarepitok.hu úgy tudja, a tender kiírás szerint a kivitelezőnek a Liliom és a Semmelweis utcák által határolt területen két új, összesen nettó 4806 négyzetméter alapterületű épületet kell majd felépítenie. A kisebb, 1466 négyzetméteres hasznos alapterületű Liliom utcai kollégiumban 30 darab kétágyas szobát alakítanának ki, míg a Semmelweis utcai fejlesztés során 180 férőhelyes kollégium épülhet. A nettó 3340 négyzetméteres alapterületű épületben 1 db egyágyas, 76 db kétágyas, 9 db háromágyas lakószoba várja majd az egyetemistákat. Utóbbi kollégiumban két lakószoba, négy férőhellyel akadálymentes lesz.

A szegedi fejlesztés része az épületek környezetének rendezésére is. A tervek között szerepel egy 24 férőhelyes parkoló kivitelezése is.

A beruházásnak köszönhetően a Szegedi Tudományegyetem a jelenlegi 3886 kollégiumi férőhelyét további 240-nel bővítheti.

(magyarepitok.hu)

Fotó: SZTE/Bobkó Anna