Kopp! Hallgatói pályázatot hirdet a METU

Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói pályázatot hirdet melynek témája Kopátsy Sándor, Magyarország egyik legismertebb közgazdászának rendhagyó kötete: A Kopp! Az emberi civilizáció történetével szinte egyidősek a rövid, tömör bölcseletek, amelyeket a legkülönbözőbb élethelyzetek szültek.

Kopátsy Sándor szállóigéinek keletkezési körülményeit maga a szerző határozza meg: értekezletek termékei. Ez a közeg ihlette aforizmáit, amelyek napjainkban is időszerű kérdéseket boncolgatnak az emberi természetről, a társadalomról, a gazdaságról és a politikáról.

A hallgatói pályázat célja Kopátsy Sándor válogatott aforizma gyűjteményéből választott egy-egy inspiráló idézet illusztratív megjelenítése, vizualizációja bármely alkalmas képzőművészeti műfajban. 

A téma: Kopátsy Sándor, Kopp!  

A versenyzők köre: A Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kar képi ábrázolás, tervezőgrafika, fotográfia, mozgókép, filmoperatőr, televíziós műsorkészítő, animáció, média design és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem fotóművészet, filmművészet, média alap- és filmtudomány mesterszakos, aktív hallgatói jogviszonyban lévő hallgatói.  

A feladat: A pályázó által kiválasztott aforizma illusztratív megjelenítése különböző technikákkal. Minden esetben, mozgókép vagy animáció esetében is, szükséges egy-egy jellemző képkocka kiemelésével a megadott formátumban elkészített poszter beküldése is, amely tartalmazza a hallgató nevét, képző intézményét, szakját, a témavezetője nevét és az aforizma teljes szövegét. Pályázni idézetenként 1 db alkotással, vagy sorozattal lehet, mely sorozat max. 3 elemből állhat.  

A pályázat műfaja lehet: grafika, digitális grafika, festmény, mozgókép-etűd, rövidfilm, animáció, vegyes technika, fotó, kollázs, plasztika stb. 

Versenyezni egyénileg és csoportosan is lehet. 

A díjazás: 

1. helyezett: 400 000Ft 

2. helyezett: 300 000Ft 

3. helyezett: 200 000Ft 

Regisztráció a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatóinak: 2024.március 1-ig ahttps://tdk.metropolitan.hu/ linken a jelentkezési lap feltöltésével 

Regisztráció a METU Művészeti és Kreatívipari Kar hallgatóinak: 2024.március 1-ig aHallgatói pályázat- Kopátsy Sándor, Kopp! Coospace színtéren a jelentkezési lap feltöltésével. 

A pályázat/alkotás beérkezésének határideje: 2024. április 15. 

Eredményhirdetés: 2024. április 25. 

A pályázati kiírás mellékletei: 

  1. Jelentkezési lap (DOC/Word file a jelentkezési lap formátuma) 
  1. A pályázat beadásának/feltöltésének helye: link: https://tdk.metropolitan.hu/ 
  1. A beadandó poszter minta: Palyazati_plakat_template_70x100_MINTA.pdf 
  1. Palyazati_plakat_template_70x100 Folder.zip 

A pályázat tartalma: 

  1. jelentkezési lap – elnevezése: vezetéknév_keresztnév_jelentkezés 
  1. Poszter – elnevezése: vezetéknév_keresztnév_pályázat 

Kapcsolattartó elérhetősége: 

Dr. Bachmann Erzsébet, ebachmann@metropolitan.hu 

(Forrás: Metropolitan Egyetem)