Debreceni egyetem Klinikai központ Nagyerdei Campus

Létrejött a Fogászati Klinika Debrecenben

Egyetem

Február elsején kezdte meg működését a Debreceni Egyetem Klinikai Központ legújabb szervezeti egysége, a Fogászati Klinika. A klinika igazgatója, Bágyi Kinga egyetemi docens, a Fogorvostudományi Kar dékánja kinevezését Szabó Zoltán professzortól, a Klinikai Központ elnökétől vette át.
A Fogászati Klinika a korábbi Fogorvosi Szolgálat klinikai rangra emelésével jött létre február elsejével.

A Klinikai Központ közelmúltban lezárult mintegy hároméves integrációja során jelentős fejlesztések valósultak meg annak érdekében, hogy az elmúlt évek nagy ívű, dinamikus fejlődése még szélesebb körben, még magasabb szinten folytatódjon. A most létrejött Fogászati Klinika esetében is a töretlen fejlődés biztosítása a legfontosabb célunk, amelyhez a Klinikai Központ vezetősége minden támogatást megad

– hangsúlyozta Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Fogászati Klinikáját Bágyi Kinga egyetemi docens, a Fogorvostudományi Kar dékánja vezeti.

Nagy megtiszteltetés számomra és büszkeséggel tölt el, hogy a Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ vezetése bizalmat szavazott nekem, és felkért az újonnan megalakult Fogászati Klinika vezetésére. Fogorvosi ellátási kötelezettségeinket a fogorvosképzéssel szorosan összefonódva biztosítjuk. A Fogászati Klinika és a Fogorvostudományi Kar egymást segítve, szerves egységet képezve látja el feladatokat. Ez teszi lehetővé a folyamatos, nemzetközi szinten is kiemelkedő betegellátást és fogorvosképzést

– mondta a hirek.unideb.hu-nak Bágyi Kinga klinikaigazgató.

Hozzátette: a betegek számának emelkedése, az ellátási feladatok komplexitásának bővülése és a növekvő létszámú magyar, valamint angol nyelvű graduális képzés helyigénye miatt az elmúlt időszakban folyamatosan fejlesztették az infrastruktúrát, melynek eredményeként rendelkezésre állnak azok a diagnosztikai és terápiás felszerelések, műszerek, eszközök és technikák, amelyek ma a legkorszerűbb, európai szintű betegellátáshoz szükségesek. A 21. századi betegellátást és az oktatást többek között operációs mikroszkóp, oral scanner, 3D nyomtató, CBCT segíti.

Klinikaigazgatóként fontos feladatomnak tekintem az eszközpark folyamatos megújítása, a betegutak racionalizálása mellett a munkacsoportok erősítését és újak létrehozását. Számos olyan betegcsoport létezik ugyanis, melyek komplex ellátást igényelnek több szakma összevonásával, ennek megszervezése és biztosítása egy egyetemi ellátóhelyen meghatározó. Célom ezen túl az egészséges életmódhoz kapcsolódó programok fejlesztése, hiszen Európában Magyarországon a legmagasabb a szájüregi daganatos halálozási arány, de a szuvas fogak, elvesztett fogak arányában sem állunk jól. Fontos a prevenciós tevékenység, így tervezzük a lakossággal történő kapcsolat erősítését többek között szűrőnapok, egészségprogramok megszervezésével

– emelte ki Bágyi Kinga.

A klinikán a különleges gondozásra szoruló felnőttek és gyerekek szakellátását biztosító, legmodernebb műszerekkel és eszközökkel felszerelt kezelő is rendelkezésre áll, ahol a fogászati és dentoalveoláris sebészeti kezelések megfelelő szakmai személyzettel altatásban is elvégezhetők.

Az intézmény igyekszik a fogorvoslás minden területét lefedni, így működtet alapellátásokat, melyek elsősorban a hallgatói betegellátást jelentik, területi szakellátásokat (szájsebészet, fogszabályzás, fogászati röntgen) és országos szakellátásokat (különös gondot fordítva a szisztémás betegségekben szenvedő páciensekre) is. A járóbetegeket huszonhét rendelőben, nyolcvankilenc fogászati kezelőegységen látják el. Az elmúlt évben negyvennyolcezer esetet láttak el. Az intézményben nagy hangsúlyt kap a fogorvosképzés gyakorlati oktatása, valamint a tudományos kutatómunka is.

Bágyi Kinga klinikaigazgató és Csege Ibolya klinikai vezetői asszisztens kinevezését Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke adta át szerdán az Elnöki Hivatalban.

unideb.hu

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft