Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Hétvégi egyetemet indít a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Egyetem

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Stratégiai Tanulmányok Intézete College of Visegrad+ Weekend University címmel közösen szervez hétvégi egyetemet, a krakkói Jagelló Egyetem, a prágai Metropolitan Egyetem és a kassai Pavol Jozef Šafárik Egyetem a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával 2024. április 3. és 9. között.

Ha érdeklődsz a Visegrádi Négyek együttműködése iránt, és magabiztosan beszélsz angolul, ha szeretnél megismerkedni hozzád hasonló érdeklődésű cseh, lengyel, magyar és szlovák diákokkal és fiatal szakemberekkel, ha szívesen eltöltenél egy hosszú hétvégét érdekes programokkal, konstruktív eszmecserével egy inspiráló közösségben, akkor jelentkezz az innovatív, új, kollégiumi ifjúsági vezetőképző programunkra.

Az eseménysorozat gondolatébresztő vitákat, interaktív előadásokat, esettanulmányokat és műhelymunkákat, tárgyalási szimulációt, valamint kulturális eseményeket tartalmaz majd. A tervezett témák között olyan kulcsfontosságú 21. századi kérdések szerepelnek, mint a mesterséges intelligencia, az Európai Unió jövője, a gazdasági modernizáció, a zöldpolitikák, valamint a biztonság és védelem kérdésköre. Továbbá a 2024-es College of Visegrad+ hétvégi egyetem során a résztvevők közösen kidolgoznak és bemutatnak egy kiáltványt A Visegrád+ Kollégium diákjainak nyilatkozata a V4-ek jövőjéről címmel.

 

Jelentkezési határidő: 2024. január 15.

 

A program és a jelentkezés részletei IDE kattintva elérhetők.