Elnöki kitüntetést kapott Novák Katalintól a Debreceni Egyetem doktorjelöltje, Arnóczki Tímea

Elnöki kitüntetést kapott Novák Katalintól a Debreceni Egyetem doktorjelöltje, Arnóczki Tímea

Egyetem

Elnöki kitüntetést adott át kedden Novák Katalin köztársasági elnök a Debreceni Egyetem doktorjelöltjének, Arnóczki Tímeának, aki tanulmányait a középiskolától egészen a doktori fokozatszerzésig végig kitűnő teljesítménnyel végezte.

A nemzeti felsőoktatásról szóló törvény értelmében a felsőoktatási intézmény rektora – a köztársasági elnök előzetes hozzájárulásával – „Promotio sub auspiciis praesidentis Rei Publicae” kitüntetéssel avatja doktorrá azt, akinek a középiskolában és a felsőoktatási intézményben, valamint a doktori képzésben folytatott tanulmányai során a teljesítményét mindig a legmagasabbra értékelték, illetve a doktori fokozatszerzési eljárás során is kiemelkedő teljesítményt nyújtott – olvasható a hirek.unideb.hu-n.

A kitüntetéses doktorok avatásukkor Magyarország címerével ellátott aranygyűrűt kapnak kitüntetésként. 1990 óta összesen 54 fiatal magyar tudós koronázhatta meg tanulmányait az aranygyűrű átvételével, a hazai felsőoktatási intézmények közül a legtöbb kitüntetett a Debreceni Egyetemen végzett, Arnóczki Tímea a tizenötödik.

Arnóczki Tímeát november 21-én, kedden a Sándor-palotában Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében avatta kitüntetéses doktorrá Szilvássy Zoltán rektor.

A fiatal matematikus 1994-ben született Nyíregyházán. Vásárosnaményban járt általános iskolába és gimnáziumba is. Egyetemi tanulmányait 2013-ban kezdte a Debreceni Egyetem matematika alapképzésén, ezt követően az alkalmazott matematikus mesterképzésen pénzügyi matematika szakirányon végzett kitüntetéses diplomával.

Professzorokat neveztek ki a Debreceni Egyetemen