Új vezetőket neveztek ki a debreceni Klinikai Központban

Egyetem

Október elsejétől Sohajda Zoltán egyetemi docens vezeti a Klinikai Központ Egynapos Szemészeti Központját, Bubán Tamás adjunktus pedig a Gasztroenterológiai Klinika szakmai koordinátoraként folytatja tevékenységét. Az új vezetők megbízólevelét Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke adta át. Az új klinikai egység, az Egynapos Szemészeti Központ létrehozása, a Klinikai Központ 2021-ben kezdődött integrációs folyamatának újabb fontos lépése. Az Egynapos Szemészeti Központot Sohajda Zoltán egyetemi docens vezeti, kinevezése szakmai, oktatói és kutatói eredményeinek, szorgalmának az elismerése – emelte ki Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke.

A Kenézy Gyula Campuson működő Egynapos Szemészeti Központban a tervek szerint évente több mint 3000 műtétet végeznek.

Az egyik leggyakoribb egynapos szemészeti ellátás a szürkehályog műtét. A központban is ebből a beavatkozásból végezzük a legtöbbet. Az egynapos ellátás jó a betegnek, hiszen kevesebb időt kell az intézményben tölteni, 24 órán belül hazamehet, másrészt így sokkal több beteget tudunk ellátni. Központvezetőként folytatni szeretném a megkezdett munkát, és további infrastrukturális fejlesztéseket, eszközbeszerzéseket tervezek

– mondta a hirek.unideb.hu-nak Sohajda Zoltán, az Egynapos Szemészeti Központ vezetője.

Bubán Tamás adjunktust október elsejével a Gasztroenterológiai Klinika szakmai koordinátorává nevezte ki a Klinikai Központ elnöke. Szabó Zoltán professzor hangsúlyozta: Bubán Tamás eddig is kiemelkedő munkát végzett a gyógyításban, az oktatásban és a kutatásban, új feladatkörében továbbra is a gasztoenterológia fejlesztéséért dolgozik.

Ez a kinevezés a megerősítése és elismerése az eddigi munkámnak. Egyik fontos feladatom az endoszkópos labor működésének koordinálása. A labor felszereltsége európai színvonalú, de a fejlesztés folyamatos. A nemrég beszerzett legújabb típusú elasztográf alkalmazásával például elsősorban a májcirrózis vizsgálatában léptünk jelentősen előre

– jelentette ki Bubán Tamás, a Gasztroenterológiai Klinika szakmai koordinátora.

Bubán Tamás adjunktus, DE KK Gasztroenterológiai Klinika szakmai koordinátora, Sohajda Zoltán egyetemi docens, az Egynapos Szemészeti Központ vezetője, valamint Maginé Kórizs Judit, a központ vezető főnővére Szabó Zoltántól, a Klinikai Központ elnökétől vette át kinevezését az Elnöki Hivatalban.