Varga Zsolt

Idén is vár mindenkit a Kutatók Éjszakája Debrecenben

Egyetem
Rekordszámú, csaknem 200 programmal várja a tudomány műhelytitkai iránt érdeklődőket szeptember 29-én, a Kutatók Éjszakáján a Debreceni Egyetem.

A kezdeményezést 2005-ben az Európai Unió Bizottsága indította útjára, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, népszerűsítse a természettudományokat és megmutassa, kutatónak lenni izgalmas kihívás.

A Debreceni Egyetem már a kezdetektől csatlakozott az ismeretterjesztő sorozathoz.

Nem változott az eredeti cél, most is a kutatói életpályát szeretnénk népszerűsíteni úgy, hogy közben betekintést nyújtunk az egyetemen zajló tudományos munka hátterébe, sikereibe és eredményeibe

– mondta a hirek.unideb.hu portálnak Varga Zsolt.

A Debreceni Egyetem Tudományos Igazgatóságának vezetője kiemelte: fontos küldetés, hogy bemutassuk, a tudománynak van egy hétköznapi, mindenki számára érthető oldala is, amivel együtt élünk a mindennapokban. A programok sokszínűsége pedig lehetővé teszi, hogy minden érdeklődő kedvére válogatva a kínálatból, ismeretterjesztő, vagy akár szórakoztató formában juthasson új ismeretekhez.

Most sem maradnak el a jól bevált, népszerű programok: lesznek látványos kémiai kísérletek, anatómiai körséta, láthatjuk „munka” közben a folyóvizes labort, megismerhetjük a növényi lombikbébiket, és nem marad el a táncház sem.

További részletek és regisztrációs lehetőség a programokra a www.kutatokejszakaja.hu oldalon található.

YouDay 2023: rekordot döntött a Debreceni Egyetem tanévnyitó stadionshow-ja