Sztanó Balázs

Új igazgató a debreceni Fül-Orr-Gégészeti Klinika élén

Egyetem

Szeptember elsejétől Sztanó Balázs vezeti a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikát.

Az új igazgató elsősorban az onkológiai sebészet, a felső légúti szűkületek műtéti kezelése, illetve a beültethető hallásjavító eszközök alkalmazása terén szeretné fejleszteni a betegellátást – írja a hirek.unideb.hu.

Szakmai elismerés, óriási kihívás és egyben nagy lehetőség, hogy igazgatóként én vezethetem a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikát. Célom, hogy az intézményben hagyományosan jól működő szakterületek megtartása, fejlesztése mellett új eljárásokat, módszereket honosítsak meg

– fogalmazott kinevezése kapcsán Sztanó Balázs, aki 2002-ben szerezte meg orvosi diplomáját, azóta a Szegedi Tudományegyetemen dolgozott. A 45 éves szakember legfőbb érdeklődési területe a fej-nyaksebészeti onkológia, amelyet Debrecenben is még magasabb szintre szeretne emelni.

Fontosnak tartom, hogy az onkológiai kezelést követően a betegeink a lehető legjobb életminőség mellett térhessenek vissza a mindennapi életükbe. Lehetőség szerint kellő radikalitás mellett funkciómegtartó műtéteket végzünk. Amikor ez nem lehetséges, és gégeeltávolításra kényszerülünk, akkor is a hangképzés korai rehabilitációjára törekszünk a hangprotézis azonnali beültetésével. Emellett pulmonológiai és szaglás rehabilitációt is végezhetünk. Az ilyenfajta beavatkozások számát is szeretném növelni a klinikán

– emelte ki az új klinikaigazgató, aki szerint ehhez Debrecenben megvannak a megfelelő tudással rendelkező szakemberek, akik nyitottak az újdonságokra.

Sztanó Balázs az implantálható hallókészülékek beültetésében is jelentős előrelépést szeretne elérni mind a felnőtt, mind a gyermek páciensek körében. Ezen a területen is országos centrummá fejlesztené a klinikát.

Új kezelőegység teheti színvonalasabbá az ellátást a debreceni szájsebészeti klinikán