Páll Dénes lesz a MOTESZ következő elnöke

Debreceni professzor lesz a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének elnöke

Egyetem

Páll Dénest, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ elnökhelyettesét, a Gyógyszer- és Élelmiszerfejlesztési Koordinációs Központ igazgatóját választották meg a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége, a MOTESZ következő elnökének. Páll Dénes megbízatása 2025-től két évre szól – írja az unideb.hu.
A MOTESZ Szövetségi Tanácsa titkos szavazással választotta meg az elnökség új tagjait. Idén és jövőre Kempler Péter, a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika egyetemi tanára, 2025-ben és 2026-ban pedig Páll Dénes, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika professzora tölti be az elnöki tisztséget.

Megtisztelő számomra a felkérés, de azt gondolom, hogy ez a Debreceni Egyetem elismerése is, az intézmény megítélése, érdekérvényesítése, a hazai és nemzetközi együttműködések szempontjából is kiemelkedően fontos. A következő két évben a jelenlegi elnök munkáját segítem, hogy megszerzett tapasztalataimat, tudásomat felhasználva 2025-től vezetőként minél sikeresebben, eredményesebben dolgozhassak a betegek, az orvostársaságok és a Debreceni Egyetem érdekében – fogalmazott Páll Dénes professzor, aki a DE Gyógyszer- és Élelmiszerfejlesztési Koordinációs Központ igazgatója és a Magyar Hypertonia Társaság elnökhelyettese is.

Leköszönő elnökként Altorjay István, a DE Klinikai Központ Gasztroenterológiai Klinika professzora két évig a MOTESZ elnökségének tagja marad.

Fotó: unideb.hu