Új orvosdoktorokat avattak a Debreceni Egyetemen

Új orvosdoktorokat avattak a Debreceni Egyetemen

Egyetem

Több mint 60 új orvosdoktort avattak a Debreceni Egyetemen szombaton. Az ünnepségen az Általános Orvostudományi Kar 23 magyar és 41 külföldi állampolgárságú végzős hallgatója tette le esküjét.Mátyus László, a DE Általános Orvostudományi Kar dékánja köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a most végzettek orvosi diplomájukat Magyarország egyik legnagyobb és legrangosabb egyetemén, illetve orvoskarán szerezték, amely európai összehasonlításban is bizonyított.

Mátyus László kiemelte, hogy a most végzettek rendelkeznek azzal a modern ismeretanyaggal, amely lehetővé teszi, hogy megfeleljenek az orvosokkal szemben támasztott követelményeknek. A dékán ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az elvárásoknak való megfelelés folyamatos tanulást igényel.

Esküjük elhangzása után avatták fel az új orvodoktorokat, az Általános Orvostudományi Kar 23 magyar és 41 külföldi állampolgárságú végzős hallgatóját.

Új orvosdoktorokat avattak a Debreceni Egyetemen

Az ünnepségen a kar hét most végzett hallgatója vehetett át DETEP oklevelet a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjában végzett munkája elismeréseként (Akpeji Omagu Anne, Awonaiya Omonika Eunice, Ehinmosan Ayoleyi Orowole, Idara-Umoren Enoabasi Omonigho, Igbinosa Dorothy Amanda Oduname, Jalil Maira, Nartey Naarki Yawa).

A kar három oktatója a hallgatók szavazata alapján kiemelkedő oktatói tevékenysége elismeréseként ÁOK Év Oktatója kitüntetésben részesült. Csernoch László, az Élettani Intézet egyetemi tanára a II. évfolyam, Tóth Dezső, a Sebészeti Intézet egyetemi docense a VI. évfolyam magyar hallgatóinak, Garbóczy Szabolcs, a Pszichiátriai Tanszék tanársegéde pedig a VI. évfolyam angol program hallgatóinak javaslata alapján kapta meg az elismerést.

Fernandes Reuben Ryan most felavatott orvosdoktor a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Elnökének és Alelnökének Elismerő Oklevelét vehette át az egyetemen végzett szakmai és közéleti tevékenységéért.

Fotó: unideb.hu