Közeleg a Kutatók Éjszakája

Egyetem
Négy megye, öt település, 200 program – ez a számok tükrében a Kutatók Éjszakája a Debreceni Egyetemen, amely idén már 15. alkalommal csatlakozik a rendezvénysorozathoz.

Szeptember utolsó hétvégéje ismét betekintést nyújt a tudomány titkaiba az érdeklődők számára. A Kutatók Éjszakája, az Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat célja nem változott az évek során: megismertetni és megszerettetni a nagyközönséggel a kutatói életpályát, és népszerűsíteni a különböző területeken elért, eddig talán kevésbé ismert eredményeket. Mindezt szórakoztató, inspiráló előadások, kísérletek, laborbejárások és játékos programok keretében kínálja az intézmény valamennyi korosztály számára – írja a hirek.unideb.hu.

A Debreceni Egyetem campusai négy megyében – Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye – öt településen – Hajdúböszörmény, Mád, Nyíregyháza, Szolnok és Debrecen – kínálnak érdekességeket.

A cívisvárosban az egyetem öt campusa – az Egyetem téri, a Böszörményi úti, a Kassai úti, az Ótemető utcai és a Klinikai Központ Nagyerdei –, valamint az eseményekhez csatlakozó Agóra Tudományos Élményközpont és az Atommagkutató Intézet várja különböző programokkal az érdeklődőket, hogy megismerjék az egyetem sokszínűségét, a különböző tudományterületeket.

Újdonság lesz idén többek között a DE Bölcsészettudományi Kar Néprajzi Tanszékének Díszudvaron rendezett táncháza, egy kis nyomozás a freskók utána a középkori templomokban, vagy a Kísérletkastély, ahol kalandozhatunk egy borászati laboratóriumban.

A szeptember 30-ai programokra már lehet regisztrálni a https://kutatokejszakaja.hu/ weboldalon.