Visszatér a színpadra a legendás debreceni együttes: ingyenes koncertet ad kedden a Color

Egyetem Kultúra

Újra hallhatja a közönség a legendás Color együttes slágereit a 9. Debreceni Reumatológiai Oktatási Program (DROP9) kongresszushoz kapcsolódó emlékesten. A Debreceni Egyetemhez kötődő, korábban DOTE néven működő együttes több oszlopos tagja is színpadra lép a Kölcsey Központban.
A magyar rocktörténelem egyik legrövidebb, de annál tartalmasabb örökségét vitathatatlanul a Color zenekar hagyta hátra. A csapat 1986 óta nem állt össze, ám május 17-én, kedden este ismét Color-dalok csendülnek fel a színpadon Bokor Gyula és barátainak, valamint Felkai Miklós zenekarának köszönhetően.

A Color szervesen kapcsolódik a Debreceni Egyetemhez, pontosabban az akkori Debreceni Orvostudományi Egyetemhez, hiszen a Bokor Gyula (billentyűs hangszerek, ének), Bokor Tibor (basszusgitár, gitár, ének) és Bokor Attila (dobok, ének) által létre hozott Bokor nevű formáció Szalay Sándor és Szalay András belépésével a DOTE nevet vette fel. Az együttes Lámer Emil (gitár) és Pólya László (cselló) csatlakozásával alakult át Colorrá 1976-ban.

A Color együttes 1977-ben Panoptikum című dalával nyerte meg a Ki Mit Tud-ot, és második helyezést értek el a Metronóm 77 Fesztiválon, ahol a „Fényes kövek” című szerzeményt játszották. A hirtelen jött sikerek nyomán külföldön is volt rájuk igény: a Szovjetunióban, Romániában, Csehszlovákiában, az NDK-ban és Lengyelországban is turnéztak.

Az ingyenes látogatható Color Emlékestet – melyen a korábbi tagok közül színpadra lép Bokor Gyula, Bokor Attila és Felkai Miklós is – 2022. május 17-én, kedden 20 órától rendezik meg a Kölcsey Központ Nagytermében. A koncert mellett az egykori szereplők B. Tóth László moderálásával idézik fel a zenekar történetét.

Program:
20.00 Bokor Éva (Gyuszi felesége), aki a NASA Propulsion Jet Laboratory munkatársa előadása
Megismerni az ismeretlent – a Covid19 árnyékában
20.30 Talkshow a Color tagjaival – vezeti: B. Tóth László
21.30 Koncert a Color dalaival – Bokor Tibor emlékére (Bokor Gyula és barátai műsora, Felkai Miklós zenekarának műsora)

unideb.hu