Még lehet jelentkezni a Debreceni Egyetem és a MOL közös vegyészmérnöki képzésére

Egyetem
Országosan egyedülálló lehetőséget kínál a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar és a MOL Petrolkémia Zrt. stratégiai együttműködése révén a duális képzési formába elérhető vegyészmérnök mesterszak. November 22-ig várják a jelentkezőket.

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán 2016 szeptemberében indult a duális képzés, akkor még az alapképzések közül csak a vegyészmérnök és a villamosmérnök BSc-szakoknál volt elérhető a duális képzési forma. Ma már kilenc szak hallgatói vehetnek részt duális képzésben, és ehhez több mint 30 vállalati partnert közül választhatnak.

A vegyészmérnök mesterképzésünkben stratégiai partnerünk a MOL Petrolkémia Zrt., amely amellett, hogy szakdolgozati és diplomamunka-témákkal, gyakornoki pozíciókkal támogatja képzésünket, a Petrolkémiai és Polimertechnológiai Kihelyezett Tanszékének munkatársai részt vesznek az oktatásban, illetve a TTK vegyészmérnök MSc-szak duális képzésében is

– tájékoztatott Kéki Sándor szakfelelős.

A Természettudományi és Technológiai Kar tudományos és dékánhelyettese hozzátette: a MOL Petrolkémiával közösen megvalósuló duális képzés kitűnő szakmai hátteret nyújt a vegyészmérnök szak petrolkémiai és műanyagipari specializációjához.

A duális képzés célja, hogy az egyetem által biztosított elméleti tudás mellett a hallgatók jelentős gyakorlati tapasztalatra is szert tegyenek a képzési idő alatt a MOL Petrolkémiánál mint partnerszervezetnél, így a végzést követően versenyképes munkavállalóként léphetnek be a munka világába.

A MOL Petrolkémia duális képzési keretein belül lehetőséget biztosít arra, hogy a fiatalok 2021 februárjától duális hallgatóként csatlakozzanak a vállalathoz. A diákok a szakmaspecifikus képzés keretében a mindennapi példákból tanulhatnak, és friss szakmai kompetenciákat szerezhetnek üzemi és laboratóriumi munkán keresztül.

A duális hallgatókat bevonják a konkrét üzemi gyakorlati feladatok megoldásába, emellett pedig projekt jellegű munkát végezve fejleszthetik az önálló munkavégzéshez szükséges képességeiket, valamint beletanulhatnak a vállalati munkakultúrába, emellett a képzés teljes idejére fizetést is kapnak.

Bővebb információ elérhető a MOL Petrolkémia weboldalán, illetve az mpkdualiskepzes@mol.hu címen emailben kérhető. Jelentkezési határidő: 2021. november 22.

unideb.hu

Iris Properties

Debrecen, Hatvan utca

133 m2-es lakás kiadó
220 000 Ft

65 m2-es lakás kiadó
120 000 Ft

Debrecen, Simonffy utca

41 m2-es lakás kiadó
125 000 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük