Kiváló eredménnyel szerepeltek a debreceni bölcsészhallgatók az Országos Tudományos Diákköri Konferencián

Egyetem

A DE BTK résztvevői hat szekcióban (Had- és Rendészettudomány; Humán Tudomány; Művészet és Művészettudomány; Pedagógia, Pszichológia, Andragógia és Könyvtártudomány; Tanulás- és Tanításmódszertan – Tudástechnológia; Társadalomtudomány) is érdekeltek voltak, ami mutatja, hogy a Bölcsészettudományi Kar a képzések és tudományterületek széles palettáját kínálja a hallgatók számára.

Az összesen 83 BTK-s résztvevő közül 40-en részesültek díjazásban, az eredmények között 11 első, 11 második és 4 harmadik helyezés, valamint 14 különdíj szerepel.

– Ez kiváló eredmény, ugyanis az OTDK szabályai szerint a résztvevőknek csak egyharmada díjazható, így a közel 50%-os eredményességi mutató azt bizonyítja, hogy hallgatóink nagyszerűen megállták a helyüket az országos megmérettetésben. Fontos visszaigazolás ez a lelkiismeretes munkát végző témavezetők számára, és úgy általában a BTK-n folyó oktató- és kutatómunka magas színvonaláról – mondta el a hirek.unideb.hu portálnak Pete László, a Bölcsészettudományi Kar Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke.

Az általános jó szereplésben is kitűntek eredményességükkel az angol, a magyar, a történelem, az andragógia és a neveléstudomány szakos hallgatók, de szépen szerepeltek a szociológus, politológus, filozófia és kommunikáció szakos hallgatók is.

unideb.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük