Kiosztották a DEHÖK-öt a modellváltás kritika nélküli elfogadása miatt

Egyetem

Megalkuvást emlegetnek az elégedetlenkedők.Mint arról beszámoltunk, a Debreceni Egyetem szenátusa ellenszavazat nélkül kezdeményezte a kormány által “javasolt” fenntartói modellváltást.

A Debreceni Egyetem hallgatói önkormányzata sem gördített akadályt az ügylet elé, a szervezet küldöttgyűlése 70:0 arányban fogadta el, hogy a szenátusi tagjaik támogassák az intézmény alapítványosítását. Arról, hogy a változás mit hozhat magával, itt írtunk korábban.

Bár a DEHÖK egyhangúan támogatta a modellváltást, a hallgatók jelentős része nem ért ezzel egyet. Ennek egyik látványos jele a hallgatói önkormányzat Facebook-posztjai alatt olvasható elégedetlenkedő kommentek megjelenése. Ne becsüljük le ezek jelentőségét, mert arccal és valós profillal kevesen vállalják fel manapság a hataloméval nem egyező álláspontjukat.

Néhány kritikus észrevétel:

Ahol diszdoktorit kapott Putyin es az MNB-csicska m(!)atolcsy, persze hogy a csontig benyalunk-elv dominal

Patyomkin-szervezet Patyomkin Fb-oldala!

Majd jön ide is egy levitézlett gépesített lövész, oszt jónapot!

szégyelljék magukat.

Megosztanátok, légyszives, milyen írásos információk, hatástanulmányok és garanciák alapján döntöttek 70:0 arányban így?

ezt hívják 100% NER-kompatibilitásnak.

Azt tudom, hogy a rektoruk Orbán lojális (sőt szervilis!) vazallusa, de azt nem gondoltam volna, hogy a hallgatók civil kurázsijának minimumpontja (0%) a DE-n van!

Válasz egyelőre nem érkezett a kommentekre.