Online nyílt nap lesz a Debreceni Egyetem műszaki karán

Egyetem
A felvételi hajrájában online nyitja meg kapuit január 14-én, csütörtökön a Műszaki Kar, hogy bemutassa leendő hallgatóinak a kar nyújtotta lehetőségeket, és meggyőzze a még hezitálókat, hogy érdemes a továbbtanuláshoz a Debreceni Egyetemet választani.

A jelenlegi körülmények között nincs lehetőség arra, hogy a megszokott módon, személyes találkozó alkalmával ismerkedjenek a felvételizők a Debreceni Egyetem Műszaki Karának képzési kínálatával, a hallgatói élettel, ezért ebben az évben online formában várják a látogatókat az ország több mint 100 gimnáziumából és szakközépiskolájából.

– A csütörtökön 16 órakor kezdődő nyílt napon az érdeklődők – leendő hallgatók, szülők – közvetlenül a kar vezetőitől, oktatóitól, munkatársaitól kapnak választ a felvételivel, a jelentkezéssel, a szakokkal és a műszaki pályával kapcsolatos kérdéseikre – mondta a hirek.unideb.hu portálnak T. Kiss Judit. A Műszaki Kar oktatási dékánhelyettes kiemelte: a résztvevők megtudhatják, pontosan mivel is foglalkozik egy mérnök, megismerkedhetnek a kar alap-, mester- és tanárképzéseivel, valamint szakirányú továbbképzéseivel.

– Alapképzésben építész-, építő- (magyar és angol nyelven), gépész-, környezet-, mechatronikai- és repülőmérnöki (hivatásos pilóta), műszaki menedzser, valamint a tavaly indított járműmérnök szakkal várjuk a jelentkezőket – sorolta a kínálatot Husi Géza dékán, hozzátéve: utóbbi képzésnél újdonság, hogy 2021-ben már légijárművek specializációra is lehet jelentkezni.

 

A program a dékáni köszöntőt követően hallgatói tájékoztatóval indul, amelyen a kari Hallgatói Önkormányzat képviselői is részt vesznek, hogy a leendő diákok első kézből kaphassanak választ a hallgatói élettel kapcsolatos kérdéseikre. A felvételi tudnivalókhoz „kérdezz-felelek” formában juthatnak hozzá az érdeklődők, majd a szakok is bemutatkoznak egyenként, mindezt a Webex felületen.

A nyílt nap „díszvendége” Balmazújváros lesz, mivel a település önkormányzata fejleszteni szeretné ipari kapcsolatait, amelyhez nélkülözhetetlen a szakmailag felkészült mérnökgárda. Ennek feltételeit a Debreceni Egyetem Műszaki Karával létrejövő kölcsönösen előnyös kapcsolat biztosíthatja a jövőben.

A részletes program a https://eng.unideb.hu/hu/nyilt-nap