Rangos állami kitüntetést kapott Káslertől a Debreceni Egyetem rektora

Egyetem

Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora és Fülesdi Béla, az intézmény professzora. Az átadóünnepséget hétfőn tartották a fővárosban, a Pesti Vigadóban.
Az eredetileg augusztus 20-a alkalmából odaítélt állami kitüntetéseket és egészségügyi díjakat Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára adta át díjazottaknak.

Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Fülesdi Béla, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszékének egyetemi tanára, tanszékvezetője, klinikai igazgatója, és Szilvássy Zoltán, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Debreceni Egyetem rektora.

Az állami vezetők a Magyar Érdemrend középkeresztjének polgári tagozata, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjének polgári tagozata, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjének polgári tagozata elismeréseket, egy Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata és egy Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata elismerést, valamint Semmelweis Ignác-díjakat, Batthyány-Strattmann László-díjakat és egy Pro Sanitate díjat nyújtottak át.

unideb.hu