Kilenc kar végzősei dobhatták magasba sapkájukat a második rendkívüli debreceni diplomaosztón

Egyetem

A Debreceni Egyetem hallgatói rendhagyó helyszínen, a Nagyerdei Stadionban vehették át a diplomáikat július első két szombatján. A rendkívüli diplomaosztó második ünnepségén 9 kar végzősei dobhatták magasba sapkájukat.
Pintér Ákos a Debreceni Egyetem általános rektorhelyettese ünnepi beszédében kiemelte, a most megszerzett diplomák egy rendkívüli, történelmi időszakban születtek.

A Debreceni Egyetem villámgyorsan tudott reagálni a járvány okozta súlyos helyzetre. A digitális oktatásra való átállás és a távoktatás példaértékű volt – mondta a rektorhelyettes, aki köszönetet mondott a hallhatóknak és a Debreceni Egyetem oktatóinak a rendkívüli helyzetben végzett munkájukért és kitartásukért.

A járványhelyzet miatt az idei tanévben elmaradtak a hagyományos diplomaosztó ünnepségek. A Debreceni Egyetem 14 karának végzősei rendhagyó intézményi ünnepségen kapták meg oklevelüket a Nagyerdei Stadion küzdőterén.
Július 11-én az Állam- és Jogtudományi Kar, az Általános Orvostudományi Kar, az Egészségügyi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, az Informatikai Kar, a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar, a Műszaki Kar, valamint a Népegészségügyi Kar összesen mintegy 1300 végzőse vett részt az ünnepségen. A lelátókon több ezer hozzátartozó kísérte figyelemmel a diplomaosztót, ahol az egyetem vezetésétől a karok egy magyar és egy angol nyelvű képzésben tanuló hallgatója vette át jelképesen az oklevelét.

A Debreceni Egyetem két diplomaosztóján a 14 kar 2500 végzőse vett búcsút a “gyepen” az egyetemi évektől. A hozzátartozókkal együtt összesen mintegy 20 ezren ünnepeltek a Nagyerdei Stadionban július 4-én és 11-én.

A két tanévzáróról készült közvetítés visszanézhető itt:

július 11.:

július 4.:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.