Elkülönítették a sürgősségi ellátást igénylő betegeket Debrecenben

Egyetem
Koronavírus

Megváltozott a sürgősségi ellátás rendje a Debreceni Egyetem betegellátó helyein március 28-tól. Az új rend célja a fertőzés terjedésének megelőzése a betegek előszűrésével és elkülönítésével.A felső légúti tüneteket mutató betegeket szombat reggeltől kizárólag a járványellenes küzdelemre kijelölt légúti sürgősségi ellátó helyen, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban fogadják. Minden más sürgős esetet a klinikán látnak el. A beérkező betegek mindkét sürgősségi ellátóhelyen előzetes vizsgálaton esnek át.

Bár Debrecenben a mai napig nincsenek tömeges megbetegedések,

a felső légúti panaszokkal – köhögéssel, lázzal, náthával – rendelkezőket a járványügyi helyzetben kizárólag a Kenézy Kórház látja el.

A Klinikai Központ Sürgősségi Klinikájára ilyen panaszokkal érkezőket is a Kenézybe irányítják át.

Fontos, hogy szombat reggel 8 órától a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház sürgősségi osztályára csak azok a betegek menjenek, akiknek lázzal, köhögéssel párosuló légúti panaszaik vannak.

Minden más, nem légúti, de sürgősségi ellátást igénylő problémával a Klinikai Központ Sürgősségi Klinikáját kell felkeresni. Mindkét sürgősségi ellátóhelyen előzetes vizsgálaton, úgynevezett előszűrésen esnek át a betegek, és amennyiben szükséges átirányítják őket a megfelelő intézménybe.

A klinika és a kórház vezetése azt kéri a betegektől, hogy tüneteikről – a saját védelmük érdekében – minden esetben a háziorvossal egyeztessenek előzetesen. A járvány leküzdése közös érdekünk, kérjük betegeink megértését – írja a betegeknek szóló felhívás.

DE sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.