Egyetemi innovációról az Innovátorban

Egyetem

A Debreceni Egyetem, az MIT és a GE együttműködéséről beszélt Szilvássy Zoltán rektor a TV2 Innovátor című magazin műsorában szombaton. Az Európa számára is meghatározó innovációs központ létrejöttét múlt héten jelentették be Budapesten.A mérföldkőnek számító megállapodásnak a világ legjobb egyetemének számító, Massachusetts Institute of Technology és a Debreceni Egyetem innovációs tevékenységének összehangolása a célja.

– Az MIT európai központjának lenni páratlan lehetőség a Debreceni Egyetem számára. Az MIT Catalyst effektív innovációs programja révén hatékonyabban juthat el ugyanis egy biotechnológiai vagy orvostechnológiai kutatás, illetve innovációs befektetés eredménye a piacra – hangsúlyozta Szilvássy Zoltán rektor.
Az egyetemi vezető azt is elárulta, hogy 2020-ban Magyarország kapja az MIT Innovation Champion Nagydíjját.

A most bejelentett együttműködés egy olyan struktúrát honosít meg, amely megmutatja, hogyan kell egy ötletből, egy kutatási eredményből egy piacképes terméket, szolgáltatást, vállalkozást létrehozni.

Első lépésben az egészségipar területén indul a program, de később a klíma és energia, autonóm járművek és a lézerfizika területére is kiterjesztenék a kutatásokat egy hosszú távú, 10 éves együttműködés keretében.

A teljes beszélgetés megtekinthető a TV 2 weboldalán.

Sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.