Kiállták az erőpróbát

Egyetem

Nem mindennapi kihívást teljesíthettek a Debreceni Egyetem polgárai az idei Fórum Challenge-en. A jelentkezők különleges akadálypályán küzdötték végig magukat, amihez azonban nem csak a fizikai erő, hanem a kellő koncentráció is elengedhetetlen volt.
Ügyességi akadálypályán tehették próbára állóképességüket, fizikai erejüket a Debreceni Egyetem hallgatói és dolgozói, valamint a város középiskolásai. A Csapó utcai bevásárlóközpont és a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének közös sorozata, a Fórum Challenge most is komoly kihívás elé állította a sportrajongókat: nem a pálya hosszúsága, hanem inkább a teljesítendő feladatok adták fel a leckét a résztvevőknek.
Többek között függeszkedés, egyensúlygyakorlat és súlytolás is szerepelt a kihívásokkal teli pályán, amely például a koordinációs- és az állóképességet is alaposan igénybe vette. A résztvevők minden izmukat megmozgathatták a kihívás teljesítése során. A versenyt második alkalommal rendezték meg, a Debreceni Egyetem először csatlakozott a sorozathoz.
A cél az volt, hogy minél többen elvégezzék a gyakorlatokat és ezzel a mozgás fontosságára, jótékony hatásaira hívják fel a figyelmet. Elsőként a debreceni középiskolák diákjai mérhették össze erejüket és állóképességüket, majd a Debreceni Egyetem dolgozóinak szerveztek bajnokságot, ezután pedig az intézmény hallgatói mutathatták meg, mennyire ügyesek.

Az eseményen több mint száz versenyző vett részt. Sok külföldi hallgató is nekivágott a kihívásnak, tizennégy országot képviseltek. Pöszmet Tibor, az Egyetemi Hallgatói Sport Iroda vezetője elmondta, a rendezvénynek nagy sikere volt, a tapasztalatokat hasznosítva jövőre is megrendezik majd a versenyt, hiszen a mostani alkalom is megmutatta, van rá igény.

Az akadálypályát a versenyeket megelőzően, délelőtt bárki kipróbálhatta, teljesíthette a kihívásokat.

Sajtóiroda