Bravúros győzelmet arattak a röpisek

Egyetem

Megszerezte első sikerét az Extraligában a Debreceni Egyetem röplabdacsapata. A DEAC többi együttesének hétvégi mérkőzése ugyanakkor nem alakult jól.
Kosárlabda – egy negyedre voltak a sikertől
Három negyeden keresztül nagyszerűen játszott a DEAC kosárlabdacsapata a Sopron KC otthonában, ám a 23 ponttal elveszített harmadik felvonás megpecsételte a Kovács-csapat sorsát. A mieink 98-85-ös vereséget szenvedtek.

– Jól kezdtük a mérkőzést, sokáig rendben ment minden. Miután tetemesebb előnyre tettünk szert, valamiért megtört a játékunk, a Sopron pedig egyre inkább erőre kapott. A fordulás után olyan periódus következett, amit nehéz megérteni és elfogadni, rengeteg hibát követtünk el, amit egyszerűen nem szabad megengednünk magunknak. Összeesett a védekezésünk, nem segítettünk egymásnak, nem hajtottuk végre azokat a feladatokat, amiket elterveztünk a félidőben. Akkora előnyt adtunk az ellenfélnek, amiből már nehéz volt felállni. Egy mérkőzés negyven percig tart, nem lehetnek ilyen kihagyásaink. El kell gondolkodnunk, rendet kell rakni a fejekben, hogy ne kerüljünk még egyszer ilyen szituációba – értékelt a mérkőzést követően Kovács Adrián vezetőedző.

Floorball – megszakadt a veretlenség
Szombaton délután a Phoenix Wizards érkezett Debrecenbe a floorball OB I 11. fordulójában. Nem a legjobb előjelekkel, ugyanakkor magbiztosan várta csapatunk a találkozót. Bíztunk benne, hogy ezúttal is ellensúlyozni tudjuk hiányzóinkat és itthon tarthatjuk a pontokat. Hiába küzdött azonban hatalmas együttesünk, a vendégek 14-13-ra megnyerték a találkozót. Mindez azt jelenti, hogy a DEAC elszenvedte első bajnoki vereségét a szezonban.

Futsal – elveszített mérkőzések
A Debreceni Egyetem férfi futsalosai az Aramis otthonában léptek pályára. Ellenfelünk az utóbbi hetekben elkapta a fonalat, így Elek Gergő játékosai nem számíthattak könnyű mérkőzésre. A budaörsiek az első félidőben háromgólos előnyre tettek szert, amit a második játékrészben nem tudtunk ledolgozni, és végül 5-2-es vereséget szenvedtünk.

– Rosszul kezdtük a mérkőzést, az első percekben gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk, ezt követően futhattunk az eredmény után. Ezután átvettük az irányítást, többet birtokoltuk a labdát, helyzeteink voltak, több kapufát is lőttünk, de nem tudtunk betalálni. A félidőre nem sikerült lefaragnunk a különbségből, sőt, egy peches találattal már hárommal vezetett az Aramis. A második játékrészben próbáltuk a saját játékunkat hozni, de nem jött a szépítés, így az idő múlásával elkezdtünk kicsit kapkodni. Átálltunk öt a négy ellen, sajnos ebből sem tudtunk eredményesek lenni, ellenfelünk viszont kétszer is bevette az üres kapunkat. A végén már csak szépítésre maradt erőnk. Úgy gondolom, a vereség oka az volt, hogy védekezésben és támadásban is kevés párharcot nyertünk, valamint ismét elkerülhető gólokat kaptunk – nyilatkozta a DEAC játékosa, Szentes-Bíró Tamás.

Női futsalosaink a Tolna otthonában léptek pályára a Magyar Kupában. Az oda-visszavágós párharc első felvonását ellenfelünk 4-3-ra nyerte meg, vagyis izgalmas debreceni visszavágóra készülhetünk. A DEAC-ban bemutatkozott a nemrég igazolt André Antónia, aki a Miskolc együttesétől érkezett.

Röplabda – bravúros győzelem az Extraligában
A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a Kecskemétet fogadták az Extraligában. A meccs esélyeseinek a vendégek számítottak, ennek ellenére Fodor Antal legénysége nem foglalkozott a papírformával, és 3:1-re diadalmaskodott. A DEAC-nak tehát megvan az első sikere az Extraligában, és két meccset követően a negyedik helyen áll a táblázaton.

– Nagyon örülünk ennek a győzelemnek. A meccs előtt azt beszéltük, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy megnehezítsük a Kecskemét dolgát. A nyitásaink jobbak voltak, emellett a támadásbefejezéseink is ültek. A csapat összes tagja nagyon akarta ezt a sikert, ehhez pedig jó egyéni teljesítmények párosultak. Az eredmény pozitív visszajelzés, hogy jó úton járunk – nyilatkozta játékosunk, Hubicska Patrik, aki hozzátette, hogy a diadalt Fodor Antalnak ajánlották, hiszen vezetőedzőnknek nemrég volt a névnapja.

Női röplabdacsapatunk az éremesélyesnek számító BVSC-Zugló otthonában vendégeskedett. A DEAC nem adta olcsón a bőrét a fővárosiak ellen, a mérkőzés öt szettig tartott, az utolsó felvonást nagy izgalmak közepette ellenfelünk tudta megnyerni, így 3:2-es vendégsikerrel zárult a találkozó.

DE Sajtó Iroda