Hatalmas buli lesz a Nagyerdőben, húszezren ünneplik ma ugyanazt Debrecenben

Egyetem

Stadionshow-val köszönti ma az első éveseit a Debreceni Egyetem (DE), a negyedik yoUDay elnevezésű eseménynek is a Nagyerdő ad otthont.

A Nagyerdei Stadionban várhatóan több mint húszezren ünneplik majd az új tanév indítását – tájékoztatott az egyetem sajtóirodája.

Sűríti járatait a DKV az egyetemi tanévnyitó miatt

A műsort ezúttal is az Animal Cannibals vezeti majd, fellép mások mellett Rúzsa Magdi, Kowalsky meg a Vega, a Follow the Flow, Biga, Nika, Vastag Csaba, Sári Évi, az Abrakazabra zenekar. Tánccsoportok és tűzzsonglőrök is szórakoztatják a vendégeket, zenélnek a DE klasszikus és könnyűzenei képzésének diákjai, új mutatványokkal készül a UD Cheerleaders, és bemutatkoznak az egyetem új társulatának, az Odeon-ZeneTheatrumnak a színinövendékei is.

A színpadi show rendezői – Végh Veronika és Csáki Szabolcs – tervei szerint az est végére

a különböző produkciókban csaknem ezren vesznek részt, köztük az idén százéves egyetemi klub, a DEAC huszonhárom szakosztályának sportolói. Az estét lézershow zárja

– olvasható az egyetem közleményében.

Az általános felvételi eljárás eredményeképpen idén ősszel 7420 elsőéves kezdheti meg tanulmányait magyar nyelvű képzéseken a Debreceni Egyetemen. Mellettük több mint kétezer külföldi hallgató kezdte el idén a tanulmányait az intézmény angol nyelvű képzésein – írták.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.