A Debreceni Egyetem kiváló fiatal munkatársai kaptak pályakezdési támogatást – íme a nevek

Egyetem
A Debreceni Egyetem 20 fiatal munkatársa részesült támogatásban a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bolyai János Kutatói Ösztöndíj pályázatán, amelynek célja az ifjú kutatók tudományos pályakezdésének támogatása.

A fiatal kutatókat érintő legnagyobb presztízsű ösztöndíj, amely segít a legkiválóbbaknak, hogy elinduljanak pályájukon, és végül a nemzetközi versenyben is megállják a helyüket – ezt kínálja a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj, melyet 1996-ban alapított a Magyar Tudományos Akadémia.

Az elmúlt két évtizedben a Bolyai-ösztöndíj a fiatal kutatókat érintő legnagyobb presztízsű ösztöndíjjá alakult, amely a pálya elején kiemeli a kiemelésre méltókat, és további lehetőségeket kínál számukra. Mintegy megmutatja őket a kutatói közösségnek, hogy rájuk lehet számítani, ők azok, akik majd a zászlót fölemelve tovább fogják vinni, akik meg tudják újítani és európai, vagy világszintre tudják emelni a magyar tudományos életet

– hangsúlyozta köszöntőjében Tulassay Tivadar. A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratórium elnöke beszélt arról is, hogy sokan a Bolyai-ösztöndíjat a nagydoktori fokozat megszerzése előszobájának is tekintik, amit a sikeres doktori védések statisztikái is visszaigazolnak.

A PhD-fokozat megszerzését követő időben fontos anyagi támogatást jelentő támogatást idén 837 érvényesen pályázó közül 151-en, köztük a Debreceni Egyetem 20 fiatal kutatója nyerte el, akik csütörtökön az MTA Székház Dísztermében tartott Bolyai-napon vehették át az ösztöndíj elnyerését tanúsító oklevelet.

A Debreceni Egyetem nyertes pályázóinak névsora:
Bessenyei Mihály TTK
Czimmerer Zsolt ÁOK
Dajnoki Zsolt ÁOK
Domokosné Szabolcsy Éva MÉK
Győri Zsolt BTK
Harangi Balázs IK
Horváth Andrea BTK
Kalmár József TTK
Kapitányné Mikó Edit ÁOK
Kelemen András TTK
Kovács Sándor GTK
Kricsfalusi Beatrix BTK
Pap Péter László TTK
Pápai-Tarr Ágnes ÁJK
Papp Gábor TTK
Pázmándi Kitti Linda ÁOK
Szabó András ÁOK
Szöőr Árpád ÁOK
Tóth István Balázs ÁOK
Veress Emőd ÁJK

unideb.hu