Számítógépekkel és játékokkal segítette a Gyermekklinikát az FAG

Egyetem

Húsz korszerű számítógéppel és gyermekjátékokkal támogatta az FAG Magyarország Ipari Kft. a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáját. A pénteken átadott adományok a Gyermeksebészeti Osztályon folyó gyógyító tevékenységhez járulnak hozzá.
A régió egyik legnagyobb vállalata, amely évek óta elkötelezett segítője a beteg gyermekek gyógyításának, több alkalommal támogatta már a Gyermekklinikát. A mostani adomány viszont nem csak a gyerekeknek okoz örömöt, hanem az orvosok, szakdolgozók napi munkáját is megkönnyíti.

Veres Gábor klinikaigazgató az átadón elmondta: nagy szükség van a számítógépekre, mert évről évre egyre több gyermeket gondoznak az intézményben és ezzel párhuzamosan nő az adminisztrációs teher is. A professzor példaként említette, hogy az ambuláns betegforgalom csak a téli szezonban 30 százalékkal nőtt a korábbi évekhez képest, az elmúlt 10 évben pedig évente 10 százalékkal emelkedett.

– A járóbeteg forgalom mellett a műtéti szám is folyamatosan növekszik és a mai világban a dokumentációs feladat sokszor hosszabb ideig tart, mint maga a beavatkozás. A húsz PC jelentősen megkönnyíti az orvosok és szakdolgozók adminisztrációs munkáját – fogalmazott Magyar Ágnes, a DOTE Gyermeksebészetért Alapítvány kuratóriumi tagja.

A Gyermeksebészeti Osztály szakorvosa kiemelte: évente 1100-1200 műtétet végeznek a részlegen, az akut sebészeti ellátás mellett a különböző fejlődési rendellenességek teljes rekonstrukcióját. Az utóbbiban érintett gyerekek hosszú időt töltenek a sebészeten, így nekik rendkívül nagy örömöt okoznak a játékok és megkönnyíthetik a bent töltött nehéz napokat.

– A régió egyik legnagyobb munkáltatójaként kiemelten fontos számunkra az egészségügy, az egészséges életmódra nevelés a támogatása. Társadalmi felelősségvállalási programunk keretében az egészségügy, azon belül a gyermekgyógyászat felkarolása szívügyünk – tájékoztatott Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója.

A Schaeffler debreceni gyárának vezetője hozzátette: a vállalat támogatására hosszú távon számíthat Debrecen és a város intézményei.

unideb.hu