MÜZLI – profiktól, első kézből

Egyetem

Ipari rendszerek digitalizációjáról, vállalati és startup ökoszisztémák stratégiai, jogi döntéseiről is szó lesz a Műszaki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet következő előadásain. Április 25-én a GE Magyarország és a CHSH Dezső&Partners Ügyvédi Iroda vezetőitől tanulhatnak a DE hallgatói.
Hogyan működik és milyen szerepet tölt be egy szoftverfejlesztői csapat a globális piacon? Hogyan fonódik össze egyre több működési folyamat az informatika rohamos fejlődésének következtében? Egy piacvezető szoftveres megoldásnak milyen biztonsági követelményeknek kell megfelelnie? Mit jelent a big data-forradalom az e-egészségügy számára? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseken keresztül mutatja be a General Electric (GE) szoftvermérnökségi igazgatója, Ferik Attila az informatika új irányvonalait, illetve a globális termékfejlesztés gyakorlatát.

Az informatikai végzettségű szakember több száz fejlesztő vezetőjeként felel a GE Healthcare hazai szoftverfejlesztési tevékenységeinek irányításáért. Ferik Attila április 25-én, csütörtökön 10 órától osztja meg tudását a hallgatókkal a Műszaki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet (MÜZLI) kurzusán, a Kassai úti campus ÁJK “A” épület 113. előadótermében.

Arról is beszámol, hogy a GE Healthcare magyar és amerikai szoftvermérnökei készítették a téli olimpiai játékok sportorvosi analitikai rendszerét, amely lehetővé teszi, hogy az orvosok és egészségügyi szakemberek valós idejű információt kapjanak a versenyzők egészségi állapotáról, sérüléseiről, valószínűsíthető betegségeiről. A rendszert a 2020-as tokiói olimpián is használják majd.

Az infromatikai kihívások mellett a vállalat-felvásárlásokról, a tanácsadó szféra szerepéről is hallhatnak előadást az egyetemisták a hazai gazdasági élet legkiemelkedőbb mesteroktatóitól április 25-én.

Ascsillán Endre, a GE Magyarország alelnöke és Dezső Attila, a CHSH Dezső&Partners Ügyvédi iroda vezető ügyvédje 14 órától ad útmutatást arról, milyen stratégiai döntések szükségesek a vállalati ökoszisztémák kialakításához, hogyan tudnak startupok és nagyvállalatok az innovációs ökoszisztémákra építve együttműködni, illetve hogy mit fontos figyelembe venni a vállalat-felvásárlásoknál jogi és gazdasági szempontból. Az előadás a Böszörményi úti campuson, a GTK-épület 104-es előadójában lesz.

Átfogó piaci és jogi ismereteket kaphatnak a kurzus résztvevői a két előadótól, hiszen Ascsillán Endre kulcsszerepet játszik a GE hazai és regionális stratégiai, illetve kormányzati partnerkapcsolatainak fejlesztésében, befektetési döntések előkészítésében, az értékesítési tevékenység, a kereskedelmi szabályozások, a versenyjog és a beruházásokkal kapcsolatos ügyek koordinálásában.

Dezső Attila több mint 500, többnyire külföldi érdekeltséggel létrejött társaság alapításában, a cégek működésének jogi segítésében, a jogviták rendezésében vett részt. 25 éve vezeti az ország egyik legjelentősebb ügyvédi irodáját, széles bírósági és választottbírósági gyakorlattal.

Az elismert vállalati szakemberek a Műszaki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet mesteroktatóikén osztják meg tapasztalataikat.

Újszerű oktatási-szolgáltatási egységét a Debreceni Egyetem 2018 nyarán alapította azzal a céllal, hogy a hallgatók első kézből,a leghatékonyabban kapják meg azokat az ismereteket, amelyek a digitalizáció, a gyártás, az ipar 4.0 kapcsán összegyűltek az intézmény ipari partnereinél.

Ascsillán Endre, Ferik Attila és Dezső Attila mellett a MÜZLI mesteroktatója Joerg Bauer, a Tungsram Csoport Elnök-vezérigazgatója, Lencsés Gergő, a GE Power Globális értéklánc vezetője és Szabó Gergely, a MET Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

unideb.hu