Nem jutott döntőbe a DEAC floorball-csapata

Egyetem Sport

Szombaton délután a Salming Floorball OB I-es bajnokság elődöntőjének második mérkőzését játszotta a DEAC a Phoenix Fireball ellen. A címvédő fővárosiak az első összecsapást 12:4-re nyerték, így ők folytathatták kényelmesebben a két győzelemig tartó párharcot.

Az egyetemisták jó lendülettel kapták el a kezdést: fél perc elteltével Radványi Balázs lőtt óriási gólt, majd egy perccel később Varga Gergő is eredményes volt (2:0). A vendégek így már másfél (!) perc után kapust cseréltek és gyorsan ellenszert is találtak a DEAC rohamjaira: Rácz Domokos szépített. Maradt viszont puskapor a fekete mezes egyetemistáknál is: Lippai Péter pontos átadását követően Fábián Dániel ejtette át Hotz Eriket (3:1). A gors gólszüretet követően kicsit csendesebb időszak következett, majd a vendégek is igyekeztek megérkezni a mérkőzésbe: Sebrek Dániel távoli löketére már nem volt ellenszer. Rácz Domokos újbóli, kissé véleményes találatával pedig már egyenlő volt az állás (3:3). A továbbiakban is volt esemény, mindkét csapat kísérletezett, de a szünetig már csak Harangozó Szilárd találatát láthatták a nézők, az előny a vendégeknél volt.

A második húsz perc eleje is a címvédőé volt: Frischman Bálint növelte a Phoenix előnyét (3:5). A vendégek emberelőnyben is támadhattak, de a debreceni srácok jól állták a sarat és még gólhelyzetig is eljutottak a kisebb létszám ellenére. A kiegészülést követően Csorba Gellért szerzett újabb gólt, háromra nvelve a tűzmadrak előnyét (3:6). A DEAC-nak is nyílt lehetősége emberelőnyös támadásra, de a vendégek speciális egysége is jól dolgozott. Szünetig már több találat nem is született: három gólnyi hátrányban voltak a debreceniek, de nem volt reménytelen a DEAC helyzete.

A záró húsz percre ismét magasabb fordulatszámon érkezett a hazai csapat – a nézők örömére. Varga Gergő gyors találata megadta a jó alaphangot (4:6), a folytatásban is volt forgalom a fővárosiak kapuja előtt. Az újabb hazai találat csak nem akart megszületni, míg a vendégek Harangozó Szilárd révén újra hárommal mentek (4:7). A bekapott gül sem szegte az egyetemisták kedvét és Okos Csanád tűpontos passzát követően Nyisztor Szabolcs gólja visszahozta a reményeket (5:7). Öt perc volt vissza, Varga Tibor időt is kért. Az egyetemisták igyekeztek is mozgósítani utolsó tartalékaikat is, de a folytatásban már nem született több találat: a Phoenix Fireball jutott a döntőbe, a debreceniek a bronzéremért csatázhatnak.

Emlékezetes csatát produkáltak a csapatok. A jó kezdés dacára a DEAC vereséget szenvedett, ám panasz nem érheti a srácokat: az utolsó percig egyenlő partnerei voltak az esélyesebbnek titulált Phoenix csapatának, akiknek iazán meg kellett küzdeni a debreceni győzelemért.

Salming Floorball OB I, bajnoki elődöntő, 2. mérkőzés:
Debreceni EAC – Phoenix Fireball 5:7 (3:4, 0:2, 2:1)
DESOK Sportcsarnok, 100 néző
Vezette: Dudog Dávid, Sashalmi Sándor

DEAC pontszerzői: Varga Gergő (2+0), Nyisztor Szabolcs (1+1), Radványi Balázs (1+0), Fábián Dániel (1+0), Balogh Richárd (0+1), Lippai Péter (0+1), Okos Csanád (0+1)

A párharcot a Phoenix Fireball csapata 2:0-ra megnyerte