Sikert sikerre halmoztak a hétvégén a debreceni agráros hallgatók

Egyetem
A Debreceni Egyetem agrárkaros hallgatói nyerték az országos gazdászverseny kaposvári fordulóját, míg a Budapesten rendezett szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills-en aranyérmes lett a Műszaki Kar hallgatója, Sipos Kristóf Balázs és csapata.

A XII. Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében rendezték meg a felsőoktatási intézmények gazdászversenyét.  A megmérettetésen a DE MÉK alakulata mellett 10 csapat indult, érkeztek hallgatók többek között Gödöllőről, Mosonmagyaróvárról, Keszthelyről és Hódmezővásárhelyről is.

Az első napon délelőtt elméleti felkészültségüket, sokrétű tudásukat mutatták meg a diákok, délután pedig gyakorlati szakmai és ügyességi feladatokat hajtottak végre a háromfős csapatok a fedeles lovardában. Ilyen volt például: a tenyészüsző felvezetése akadálypályán, ló életkorának, fajtájának meghatározása, valamint a jegyeinek a leírása, nyúlivar-megállapítás, tojáslámpázás, tujafametszés, traktorvezetés, precíziós mezőgazdasági eszközök felismerése. A feladatok megoldásában jeleskedtek a debreceni állattenyésztő BSc. szakos diákok, akik megnyerték az országos gazdászverseny kaposvári fordulóját.

A Debreceni Egyetemet Tóth Eszter, Molnár Péter és Ungvári Norbert képviselte, a csapat felkészítését és menedzselését Oláh János tudományos főmunkatárs végezte.

A szakmák bajnokai

A  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szeptember 26-28. között rendezte meg a szakmák Európa-bajnokságát, az EuroSkillst Budapesten. A versenyen  28 ország 37 szakma 525 versenyzője és 500 szakértője volt jelen. A magyar csapat versenyzői 27 szakmában indultak.

unideb.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.