A MOB vezetői a SET-ben

Egyetem

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Fábián László, a szervezet sportigazgatója pénteken látogatott a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központjába, ahol a jövőbeli tervekről is szó esett.
A Sportdiagnosztikai Életmód és Terápiás Központ komplexitásában Magyarországon egyedülálló. A legmodernebb berendezésekkel személyre szabott, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtanak diagnosztikai és terápiás területen.

A MOB elnökének és sportigazgatójának Dékán Tamás, a SET ügyvezetője és Szántó Sándor, a Debreceni Egyetem Sportorvosi Tanszékének megbízott vezetője mutatta be a létesítményt. Dékán Tamás elmondta, hogy a központ együttműködik a Debreceni Egyetemmel, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetével, és ez lehetőséget nyújt a kutatásokban való részvételre.

A kötetlen beszélgetésen szó esett a sportdiagnosztikai mérések egységesítéséről, amely hozzájárulhat az eredményesebb sportteljesítményhez. Emellett a látogatáson felmerült, debreceni edzőtáborok szervezésének lehetősége élsportolók számára.
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Fábián László, a szervezet sportigazgatója egyébként a múlt heti Úszó Országos Bajnokságra érkezett Debrecenbe.