Újabb öt évig Bács Zoltán az egyetem kancellárja

Egyetem
Átvette megbízólevelét Palkovics László oktatásért felelős államtitkártól Bács Zoltán csütörtökön a fővárosban. A Debreceni Egyetem régi-új kancellárja további 5 évig látja el feladatát.

Az átadó ceremóniát az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében tartották, ahol az állami felsőoktatási intézmények élére kinevezett kancellárok kapták meg megbízási okirataikat.

A Debreceni Egyetemen az intézmény korábbi kancellárja tölti be a tisztséget 2022 novemberéig. Bács Zoltán egyetemi tanár a gazdaságtudomány területén, korábban az Agrár- és Gazdálkodástudományok centrumának elnökhelyettese, 2011-től a Debreceni Egyetem gazdasági főigazgatója, majd kancellárja. A Debreceni Egyetem költségvetése Bács Zoltán 2014-es kancellári kinevezése óta 82 milliárd forintról 128 milliárd forintra nőtt.

A kancelláriarendszert 2014-ben vezették be a felsőoktatási intézményeknél. A kancellárok felelnek a gazdálkodási intézkedések és javaslatok előkészítéséért, végrehajtásáért. Feladatuk kiterjed a felsőoktatási intézmény gazdasági, pénzügyi, kontrolling, belső ellenőrzési, számviteli, munkaügyi, jogi, igazgatási, informatikai tevékenységére, az intézmény vagyongazdálkodására, ideértve a műszaki, létesítményhasznosítási, üzemeltetési, logisztikai, szolgáltatási, beszerzési és közbeszerzési ügyeket. A kancellár felett a munkáltatói jogokat a miniszter gyakorolja.

unideb.hu